[t001_01_main.tpl.php]
[p030_50_faqpage]

Veelgestelde vragen

1
Wat gebeurt er met het werk van de ontwerpteams en de overkappingsintendant?

Op basis van de geleverde input heeft de Vlaamse regering op 25 juni 2018 een eerste selectie van 18 projecten gemaakt.. De gekozen 18 projecten worden als eerste uitgewerkt en uitgevoerd.

Wat de 18 projecten zijn, vind je in het volgend artikel terug.

2
Op welke manier worden de plannen van het Oosterweelknooppunt aan het Noordkasteel aangepast?

In kader van de beslissing van de Vlaamse regering van 25 juni 2018 over de de eerste 18 overkappings- en leefbaarheidsprojecten voor de Antwerpse ringzone worden de bestaande plannen van de Oosterweelknoop aangepast. Dat nieuwe ontwerp zorgt ervoor dat de ruimtelijke impact op de omgeving verminderd wordt en het bakstenen Samgagebouw bewaard kan blijven. Tegelijk wordt geïnvesteerd in geluidsreductie, een parkzone met zwemvijver aan het Noordkasteel en een plein voor het historische Samgagebouw.

In de volgende maanden wordt dit project verder ontwerpmatig en bouwtechnisch uitgewerkt. Van zodra nieuwe informatie of plannen beschikbaar zijn over dit project vind je ze terug op deze website.

3
Waarom bouwen we een Oosterweelverbinding Linkeroever & Zwijndrecht?
Door de dagelijkse lange files op de E17 en de E34, slibben ook de lokale wegen dicht, met alle overlast en ongevallen van dien. Om terug vooruit te gaan op Linkeroever en in Zwijndrecht, maken we nu werk van vernieuwde snelwegen, extra fietspaden en een uitbreiding van de tramverbinding.

Meer info over het hoe en waarom, kan je hier vinden

https://linkeroever.oosterweelverbinding.be/nl/waarom

[/p030_50_faqpage] [/t001_01_main.tpl.php]