[t001_01_main.tpl.php]

Over ons

Lantis staat voor Leefbaar Antwerpen door Innovatie en Samenwerken. Het is de nieuwe naam van Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel (BAM nv). Lantis is bouwheer van verschillende projecten, waaronder het uitvoeren van de Oosterweelverbinding en het aanleggen van een gordel van ParkAndRides rondom Stad Antwerpen.

De voorbije jaren heeft de Oosterweelverbinding als project een ingrijpende evolutie doorgemaakt. Zo zijn we van een infrastructuurplan geëvolueerd naar een plan dat focust op het bouwen van een mobiele, leefbare en verkeersveilige toekomst voor de komende generaties. Een plan dat tot stand is gekomen met aandacht voor de omgeving en enkel kan slagen door samenwerking met de omgeving, de bouwsector en de arbeidsmarkt.

Dit (ver)nieuw(de) project zorgde voor een nieuwe wind doorheen onze organisatie. De naamsverandering van Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel nv naar Lantis in april 2019, was het sluitstuk van deze transformatie. 

De BAM nv blijft juridisch bestaan als overkoepelend organisatie. Onder deze koepel vallen Lantis en Routeplan2030 (het mobiliteitsbeleid voor Vervoerregio Antwerpen).

Lees meer over Lantis en onze projecten >

[/t001_01_main.tpl.php]