Oosterweel is teamwerk

Elke dag geven vele handen en knappe koppen het beste van zichzelf om dit complexe project te realiseren. Want grootste dingen realiseren, dat lukt alleen samen. Stap voor stap transformeren Lantis en de verschillende aannemersconsortia de omgeving waarin we wonen en werken. Daarbij treedt Lantis op als bouwheer of opdrachtgever en nemen de aannemers - die zich tijdelijk verenigd hebben - de bouw van een onderdeel van de Oosterweelverbinding op zich. 

#wijzijnoosterweel

Logo Lantis
Logo Lantis

Lantis

Lantis is de opdrachtgever ofwel bouwheer van de Oosterweelverbinding. Deze beheersmaatschappij, vroeger bekend als BAM, werd opgericht door de Vlaamse overheid om de Oosterweelwerken in goede banen te leiden. De naam Lantis staat voor Leefbaar Antwerpen door Innovatie en Samenwerken.

Rinkoniên Linkeroever

Rinkoniên realiseert de bouw van de Oosterweelverbinding op Linkeroever en in Zwijndrecht. Het consortium bestaat uit de Belgische bedrijven Artes Group, CIT Blaton, Stadsbader en het Nederlandse bouwbedrijf Mobilis
 

Logo Rinkonien Linkeroever
Logo Rinkonien Linkeroever
Logo COTU
Logo COTU

TM COTU

TM COTU staat voor Tijdelijke Maatschap Combinatie Oosterweeltunnel. Het consortium neemt de bouw van de Scheldetunnel en het bijhorende bouwdok in Zeebrugge op zich. De groep bestaat uit de Belgische bouwgroepen BESIX, DEME, BAM Contractors en Jan De Nul.
 

Rinkoniên Rechteroever

De bouw van de Oosterweelknoop is in handen van Rinkoniên Rechteroever. Dat zijn dezelfde bedrijven als voor Linkeroever en Zwijndrecht, maar dan aangevuld met het Nederlandse baggerbedrijf Boskalis.
 

Logo Rinkonien Linkeroever
Logo Rinkonien Linkeroever
Logo ROCO
Logo ROCO

TM ROCO

Tijdelijke Maatschap ROCO werkt aan de bouw van de verdiepte Ring en de kanaaltunnels. ROCO is een vereniging van de Belgische bouwgroepen BESIX, Cordeel, DEME, Denys, Franki Construct, Jan De Nul, Van Laere en Willemen Infra.
 

TM OCOTECH

De verkeers- en tunneltechnische installaties van de Oosterweelverbinding worden uitgevoerd door TM OCOTECH. Deze Tijdelijke Maatschap bestaat uit Fabricom NV, NV Van den Berg, Jacops en NV Deckx Elektromechanica.

logo OCOTECH
logo OCOTECH