[t001_01_main.tpl.php]

Herinrichting IJzerlaan

De omgeving rond de IJzerlaan werd door de heraanleg opgewaardeerd. Door het nieuwe wegprofiel heeft de IJzerlaan de uitstraling van een groene stadsboulevard en het nieuwe IJzerlaankanaal brengt weer water in het straatbeeld.

De afbraak van de bestaande IJzerlaanbrug werd aangegrepen om de IJzerlaan helemaal opnieuw aan te leggen en in te richten. De IJzerlaan heeft een nieuw wegprofiel, zoals op het zuidelijk deel van de Singel. Er zijn nu drie bomenrijen en de kruispunten werden aangepast. Zo sluit de IJzerlaan naadloos aan op de Slachthuislaan. Op die manier werden de Noorderlaan en de Singel beter met elkaar verbonden.

Onder de IJzerlaan liggen nog steeds de oude kademuren van de Kempische Vaart, een kanaal dat ooit Antwerpen met Herentals verbond. De heraanleg van de IJzerlaan bood de kans om weer water in de stad te brengen door een deel van deze kademuren te hergebruiken voor een nieuw kanaal. Dit kanaal verbindt het Lobroekdok met het Asiadok.

Lees meer over de werken aan het Lobroekdok >

 Zicht op de heraangelegde IJzerlaan (simulatiebeeld door TV MAKH)

Bovenaanzicht op de heraangelegde IJzerlaan.

Een nieuwe fiets- en voetgangersbrug over het Albertkanaal vervangt de IJzerlaanbrug (Simulatie door ZJA Zwarts & Jansma Architecten)

Bekijk hier het overzicht van alle voorbereidende werken van de Oosterweelverbinding

[/t001_01_main.tpl.php]