Render oosterweel

Rechterrijstrook R1 richting Nederland aan Sportpaleis verder ingenomen vanaf nacht van 24 op 25 juni

Meer over

Sinds maart is vanaf het Sportpaleis plaatselijk de rechterrijstrook op de Antwerpse Ring (R1) richting Nederland ingenomen. Van het knooppunt Antwerpen-Oost (E313 x R1) tot aan het Albertkanaal zijn de rijstroken versmald. Dit is in functie van het inrichten van de werfzone voor Bypass Noord. Vanaf 24 juni* nemen we de rechterrijstrook op de R1 verder in vanaf afrit Deurne. De rijstrookreductie wordt dus 500 meter uitgebreid.

In februari gingen we van start met de bouw van de Bypass. Deze tijdelijke snelweg laat het verkeer in de toekomst toe om te blijven rijden terwijl we het Viaduct van Merksem afbreken en de Antwerpse Ring verdiept aanleggen en overkappen. We nemen de Bypass vanaf eind 2025 gefaseerd in gebruik. 

Voor de aanleg van de Bypass naast de bestaande snelweg hebben we ruimte nodig. Ter hoogte van het Sportpaleis is die ruimte erg beperkt, dus een stuk van het oude Viaduct blijft hier staan als onderdeel van de Bypass. Daarnaast, tussen het viaduct en het Sportpaleis, bouwen we een halve Bypass bij.

Om deze halve Bypass veilig te kunnen bouwen en te verbinden met het Viaduct, nemen we de rechterrijstrook op de R1 richting Nederland plaatselijk in. Hiervoor werken we vanaf 16 juni enkele nachten op de R1. Vanaf de nacht van maandag 24 op dinsdag 25 juni is de rechterrijstrook tussen de afrit Deurne en het Sportpaleis afgesloten.

Lees hier meer over de Bypass

 

Details van de nachtwerken*

Van zondag 16 op vrijdag 21 juni

  • Vanaf 21 uur nemen de linkerrijstrook in om tijdelijke OV-palen te plaatsen op de middenberm.
  • Vanaf 5 uur is de rijbaan opnieuw vrij. 

Van maandag 24 op dinsdag 25 juni

  • Vanaf 22 uur nemen we de rechterrijstrook in op de R1 + de rijstrook komende van de E313. We passen de markering aan.
  • Vanaf 5 uur is de rijbaan opnieuw vrij. Vanaf nu is rechterrijstrook ingenomen door de werf. Er zijn nog drie rijstroken beschikbaar.

Van dinsdag 25 op woensdag 26 juni

  • Vanaf 22 uur nemen we de rechterrijstrook in op de R1 + de rijstrook komende van de E313. We plaatsen jerseys, barrières die de verkeersstromen scheiden, en een zichtscherm.
  • Vanaf 5 uur is de rijbaan opnieuw vrij.

Van woensdag 26 op donderdag 27 juni

  • Vanaf 22 uur nemen we de rechterrijstrook in op de R1 + de rijstrook komende van de R313. We plaatsen een zichtscherm.
  • Vanaf 5 uur is de rijbaan opnieuw vrij. 

*Deze planning is afhankelijk van de weersomstandigheden en voortgang van de werken.

Bypass - Tijdelijke snelweg naast de Ring

Gerelateerd nieuws