Render oosterweel

UPDATE ⚠️ plaatselijke hinder Kastelweg dit weekend

Plaatselijke omleiding langs Zwarteweg van maandagochtend 22 januari tot vrijdagavond 26 januari

UPDATE 25/01/2024: plaatselijke hinder Kastelweg dit weekend.

Proximus herstelde eerder deze week het verzakte putdeksel in de Kastelweg, maar een onvoorzichtige fietser negeerde de afsluiting en reed door het verse beton.

Gevolg? Die beschadiging is hersteld, maar de beton moet nu terug uitharden. Daarom zal de rijbaan ter hoogte van het putdeksel dit weekend nog afgesloten blijven.

Vanaf vrijdagavond kan het verkeer op de Kastelweg wel terug in beide richtingen passeren, waardoor je dan geen omleiding meer moet volgen langs de Zwarteweg.

-

Proximus herstelt van maandagochtend 22 januari tot vrijdagavond 26 januari een verzakt putdeksel op de Kastelweg. Hierdoor wordt de Kastelweg plaatselijk afgesloten richting Scheldelaan. Verkeer dat van de Oosterweelsteenweg richting Scheldelaan wil kan ter hoogte van het Oosterweelkerkje de omleiding langs de Zwarteweg volgen. De Zwarteweg is tijdens deze omleiding enkelrichting naar de Scheldelaan. Hou door deze werken rekening met extra reistijd.

Onze aannemer maakt van de werken van Proximus gebruik om op de afgesloten rijstrook een bodemonderzoek uit te voeren. Door deze werkzaamheden te combineren werken we efficiënter en beperken we de hinder.

Luchtbeeld werken Oosterweelknooppunt. Rechts bovenaan het kruispunt Kastelweg-Oosterweelsteenweg. Richting Scheldelaan volg je daar tijdelijk de omleiding langs Zwarteweg.
Luchtbeeld werken Oosterweelknooppunt. Rechts bovenaan het kruispunt Kastelweg-Oosterweelsteenweg. Richting Scheldelaan volg je daar tijdelijk de omleiding langs Zwarteweg.

Oosterweelknooppunt: nieuwe aansluiting naar de Ring voor haven en Eilandje

In 2024 werken we hard verder aan de bouw van het Oosterweelknooppunt, met op- en afritten naar de haven en het noorden van de stad. Het knooppunt ligt verzonken in het landschap en verbindt de Scheldetunnel met de Kanaaltunnels die aansluiten op de Antwerpse Ring. Daarmee is het een essentiële schakel in het rondmaken van de Ring en zo zal het vrachtverkeer richting Groenendaallaan, Noorderlaan en Schijnpoort aanzienlijk verminderen.

Om zo weinig mogelijk groen in te nemen wordt het knooppunt zo compact mogelijk gemaakt, en ook deels overkapt. Op die bijgemaakte ruimte komt het Ringpark Noordkasteel.

Het toekomstbeeld van de Oosterweelknoop bekijk je hier.

Gerelateerd nieuws