Render oosterweel

Oosterweelsteenweg deels verlegd op 23 oktober, aanpassingen kruispunt Kastelweg van start

Op maandag 23 oktober* wordt een deel van de Oosterweelsteenweg - ter hoogte van het Noordkasteel - verlegd. Zo maken we voldoende ruimte vrij om de oude fietstunnel onder de Oosterweelsteenweg af te breken. Daarnaast starten we op dat moment ook met het aanpassen van het kruispunt Oosterweelsteenweg/Kastelweg. De Oosterweelsteenweg zal hier begin december verder verlegd worden en op het kruispunt aansluiten langs de zijde van de Boerinnestraat. Voor deze aanpassingswerken nemen we op het kruispunt het fietspad langs de zijde van de Boerinnestraat in. Om fietsers een veilige doorgang te garanderen nemen we op het kruispunt zelf de rechtse rijstrook voor gemotoriseerd verkeer in. 

verleggenoosterweelsteenwegoktober2023-02.jpg

Naast de bestaande Oosterweelsteenweg legden we een tijdelijke weg aan. Zo maken we voldoende ruimte vrij om de oude fietstunnel af te breken en de haven bereikbaar te houden. Deze fietstunnel ligt in de weg om de Oosterweelsteenweg hier volledig op te schuiven. Dat is nodig voor de bouw van het Oosterweelknooppunt. Tussen het rondpunt aan de Hogere Zeevaartschool en de bocht naar het kruispunt van de Kastelweg rijd je vanaf maandag in beide rijrichtingen ook terug op de andere rijbaan (de oude rijbaan richting Stad).

Verlegde Oosterweelsteenweg sluit anders aan op kruispunt Kastelweg

Begin december verleggen we een volgend deel van de Oosterweelsteenweg. Die zal onder een werfbrug door gaan, zodat het gewone (fiets)verkeer en werfverkeer elkaar zo weinig mogelijk tegenkomen. Die werfbrug wordt momenteel volop gebouwd. De verlegde Oosterweelsteenweg zal ook anders aansluiten op het kruispunt met de Kastelweg. Vandaag kom je vanuit het zuiden op dit kruispunt aan en rijd je linksaf naar de Kastelweg en rechtdoor naar de Noordkasteelbruggen. Vanaf december kom je vanuit het oosten (zie op onderstaande foto in het rood aangeduid) en rijd je rechtdoor naar de Kastelweg en sla je rechtsaf naar de Noordkasteelbruggen.

Vanaf maandag 23 oktober* passen we het kruispunt hiervoor aan. We nemen er lokaal het fietspad voor in. Fietsers kunnen de werken veilig passeren door kortstondig op de rijbaan te rijden. Rijd je op de Oosterweelsteenweg komende van de Royerssluis? Dan heb je niet meer tegelijk groen om rechtdoor naar de Noordkasteelbruggen of linksaf naar de Kastelweg te gaan. Let hier goed op de gewijzigde situatie.

verleggenoosterweelsteenwegoktober2023-01.jpg

*Deze planning is afhankelijk van de weersomstandigheden.

Gerelateerd nieuws