Render oosterweel

Start bouw waterkelders voor Scheldetunnel

Op beide oevers van de Schelde starten we in oktober met de bouw van de waterkelders voor de nieuwe Scheldetunnel. Deze waterkelders zullen in de toekomst het water uit de tunnel opvangen. Vanaf 9 oktober starten we in beide bouwputten met het intrillen van damwanden om de waterkelders te kunnen bouwen.

betonwerkenscheldetunnellinkeroever09-2023.jpg De betonwerken voor de toerit op Linkeroever lopen volop.

Afgelopen zomer bereikten we op Linkeroever het diepste punt van de bouwkuip voor de Scheldetunnel. Ook de eigenlijke betonwerken voor de toerit van de tunnel gingen er van start. In de bouwkuip aan de Scheldelaan op de rechteroever bereikten we dat diepste punt - 20 meter diep - eerder deze maand.  Dat betekent dat we op beide oevers kunnen starten met de bouw van de waterkelders. 

scheldetunnelro-augustus2023-aangepast3.jpg Ook op Rechteroever starten we in oktober met de bouw van de waterkelder.

Opvangen van regenwater

Onder de vloer van de toeritten naar de Scheldetunnel bouwen we op beide oevers een grote waterkelder. Die doet dienst om enerzijds het regenwater en anderzijds het lekwater dat de tunnel in loopt op te vangen. 

microsoftteams-image1-2.png
Ook op Rechteroever werd het diepste punt bereikt. Foto Bastiaan Debacker

Intrillen damwanden

Om de waterkelders te kunnen bouwen, trillen we de komende weken damwanden in de grond. Zo kunnen we binnen de damwanden veilig de grond uitgraven en de waterkelders bouwen. Deze trillingswerken duren tot eind oktober en worden uitgevoerd beneden in de bouwkuipen. De impact op de omgeving is dus beperkt. 

Gerelateerd nieuws