Render oosterweel

Nieuw kruispunt Antwerpsesteenweg/Hoefijzersingel klaar 25 mei

Meer over

Op woensdag 25 mei zijn onze werken rond de Antwerpsesteenweg grotendeels afgelopen. We openen het nieuwe kruispunt met de Hoefijzersingel en stellen de nieuwe tunnel in beide richtingen open. 

Rond de Antwerpsesteenweg en Hoefijzersingel zijn onze werken bijna afgerond. De afgelopen jaren zorgden we hier met de bouw van twee nieuwe tunnels, nieuwe op- en afritten, fietspaden en nieuwe wegen voor een grote metamorfose. Deze werken zorgden vaak voor een veranderde verkeerssituatie, omleidingen en hinder. Maar het einde is in zicht.

25 mei: Kruispunt Antwerpsesteenweg/Hoefijzersingel open en nieuwe tunnel Antwerpsesteenweg dubbelrichting

Op woensdag 25 mei stellen we het kruispunt van de nieuwe Hoefijzersingel en Antwerpsesteenweg in beide richtingen terug open. Kom je van de verbindingsweg of afrit Zwijndrecht? Dan kan je vanaf dan ook vlot via de Antwerpsesteenweg naar Burcht rijden. 

Ook de nieuwe tunnel van de Antwerpsesteenweg wordt dan in beide richtingen in gebruik genomen. Momenteel kan je hier enkel richting Zwijndrecht rijden, maar vanaf 25 mei dus ook naar Burcht.

De oude tunnel van de Antwerpsesteenweg werd gerenoveerd en namen we op maandag 9 mei in gebruik als fiets- en voetgangerstunnel.

Opgelet: Oh'Green is enkel bereikbaar via de nieuwe Hoefijzersingel. Je rijdt dus aan via afrit Zwijndrecht, Pastoor Coplaan rond VAB of de verbindingsweg. De oude Hoefijzersingel werd afgesloten ter hoogte van het rondpunt aan Carrefour. Vanaf 25 mei is Oh'Green ook vanuit Zwijndrecht en Burcht via de Antwerpsesteenweg bereikbaar (zie onder).

fasewisselantwerpsesteenweg25mei-rgb-01.jpg

nieuwkruispuntantwerpsesteenweg-hoefijzersingel1.jpg
Op woensdag 25 mei nemen we het nieuwe kruispunt Antwerpsesteenweg/Hoerfijzersingel in gebruik.

Op 25 mei zijn onze werken in deze buurt grotendeels afgerond. We bouwen de komende maanden nog verder aan de geluidsschermen langs de E17. Ook een deel van de oude Hoefijzersingel moet nog worden uitgebroken en groen aangeplant. Daarvoor bekijken we nog wanneer we dit kunnen en mogen laten uitvoeren.

Hoe bereik je Oh'Green?

De nieuwe situatie rond de Antwerpsesteenweg/Hoefijzersingel verandert en verbetert ook de bereikbaarheid van Oh'Green. Momenteel bereik je Oh'Green al via de E17 en afrit Zwijndrecht én via de verbindingsweg/Pastoor Coplaan. Vanaf 25 mei zal je het tuincentrum ook kunnen bereiken via de Antwerpsesteenweg uit zowel Burcht, als Zwijndrecht. 

Het rondpunt aan Carrefour is afgesloten en de oude Hoefijzersingel tussen Oh'Green en het rondpunt wordt nog verder uitgebroken. Volg hier de omleiding naar de bedrijvenzone 'Zwijndrecht Z4’.

Vanuit de E17:

bereikbaarheidohgreenvanaf25mei-01.jpg

Vanuit Burcht (via Antwerpsesteenweg vanaf 25 mei): bereikbaarheidohgreenvanaf25mei-03.jpg

Vanuit Zwijndrecht (via Antwerpsesteenweg vanaf 25 mei):

bereikbaarheidohgreenvanaf25mei-02.jpg

Vanuit Linkeroever/E34:

bereikbaarheidoh039greenvanaf25mei-04.jpg

Gerelateerd nieuws