Render oosterweel

Kruispunt Oosterweelsteenweg en Kastelweg volledig afgesloten in weekend van 8 december

Van vrijdagavond 8 december, 19 uur tot zondagnacht 10 december, 2 uur* sluiten we het kruispunt van de Oosterweelsteenweg en Kastelweg volledig af en leiden we het verkeer om. Tijdens dit weekend verleggen we de Oosterweelsteenweg en passen we het kruispunt hierop aan. Zo maken we ruimte vrij voor de bouw van het Oosterweelknooppunt en houden we de komende jaren de haven bereikbaar. Fietsers kunnen de werken wel passeren. Vermijd deze omgeving en volg de omleidingen!

verleggenoosterweelsteenwegdecember2023-01.jpg

Van vrijdagavond 8 december, 19 uur tot zondagnacht 10 december, 2 uur verleggen we een volgend deel van de Oosterweelsteenweg en passen we het kruispunt met de Kastelweg hierop aan. De verlegde Oosterweelsteenweg zal anders aansluiten op het kruispunt met de Kastelweg. Vandaag kom je vanuit het zuiden op dit kruispunt aan en rijd je linksaf naar de Kastelweg en rechtdoor naar de Noordkasteelbruggen. Vanaf 10 december kom je vanuit het oosten (zie bovenstaande foto) en rijd je rechtdoor naar de Kastelweg en sla je rechtsaf naar de Noordkasteelbruggen. Om deze werken veilig te kunnen uitvoeren is het kruispunt deze periode volledig afgesloten. Enkel fietsers kunnen de werken passeren. We roepen op om deze omgeving zoveel mogelijk te vermijden.

verleggenoosterweelsteenwegdecember2023-03.jpg

Hoe leiden we om?

  • Verkeer van de Royerssluis naar de Noordkasteelbruggen of omgekeerd leiden we om via de Straatsburgbrug, Groenendaallaan en Noorderlaan.
  • Verkeer van de Royerssluis naar de Kastelweg of omgekeerd leiden we om via de Straatsburgbrug, Groenendaallaan, Noorderlaan, op- en afrit Ekeren, A12 en Tijsmanstunnel(R2). Via de Scheldelaan bereik je de Kastelweg.
  • Verkeer tussen de Kastelweg en Noordkasteelbruggen leiden we om via de Noorderlaan, op- en afrit Ekeren, A12, Tijsmanstunnel (R2) en Scheldelaan.

De Boerinnestraat blijft bereikbaar via de Noordkasteelbruggen. De zeilclub en Hogere Zeevaartschool aan de Oosterweelsteenweg blijven bereikbaar via de Royerssluis.

omleidingows-kastelweg8-12-232.png

Verlegde Oosterweelsteenweg houdt haven bereikbaar tijdens Oosterweelwerken

Door de Oosterweelsteenweg in verschillende fases te verleggen kunnen we de haven tijdens de werken bereikbaar houden. Vanaf 10 december loopt deze  belangrijke toegangsweg tot de haven onder een werfbrug door, zodat het gewone (fiets)verkeer en werfverkeer elkaar zo weinig mogelijk tegenkomen. Die werfbrug wordt begin 2024 in gebruik genomen.

In 2024 start de bouw van het Oosterweelknooppunt zelf. Om hiervoor plaats vrij te maken voeren we hier heel wat voorbereidende werken uit. Zo verleggen we kabels en leiding, breken we een oude fietstunnel uit, verleggen de Oosterweelsteenweg en dempten het Samgadok.

Het Oosterweelknooppunt krijgt op- en afritten naar de haven en het noorden van de stad. Het knooppunt ligt verzonken in het landschap en verbindt de Scheldetunnel met de Kanaaltunnels die aansluiten op de Antwerpse Ring. Daarmee is het een essentiële schakel in het rondmaken van de Ring en het ontsluiten van de haven en het Eilandje.

Gerelateerd nieuws