Render oosterweel

Ingebruikname nieuw knooppunt Antwerpen-West start 12 mei

Meer over

In de nacht van 12 op 13 mei starten we met het in gebruik nemen van het nieuwe knooppunt Antwerpen-West. In dit knooppunt komen de E17 en Antwerpse Ring samen. Naast de nieuwe wegen en bruggen die we net voor de Kennedytunnel openstellen, sluiten vanaf dan ook oprit Linkeroever en de Charles de Costerlaan. 

De afgelopen jaren bouwden we op Linkeroever aan het nieuwe knooppunt Antwerpen-West. Nieuwe wegen en bruggen maken het knooppunt compacter, veiliger en vlotter. Op vrijdag 12 mei starten we met het in gebruik nemen van de eerste wegen en bruggen. Tussen 12 mei en 22 mei werken we de aansluitingen van de nieuwe wegen op de oude nog af. Vanaf 22 mei heb je dan zowel op de E17, als in het knooppunt zelf een extra rijstrook ter beschikking richting Kennedytunnel.

In de nacht van vrijdag 12/5 op zaterdag 13/5 start de fasewissel*

! Vanaf vrijdagavond 12 mei, 20u sluit oprit 6 Linkeroever definitief op de huidige locatie. We leiden tot het najaar om via de Parallelweg, E17 en de keerbrug in Kruibeke. Afrit Linkeroever blijft beschikbaar.

! Ook op vrijdagavond 12 mei, 20u sluit de Charles de Costerlaan definitief. We passen deze nacht ook het kruispunt aan de Waaslandtunnel aan, zodat de doorstroming en verkeersveiligheid verbetert. We streven ernaar om de andere takken van het kruispunt tijdens deze nacht zoveel mogelijk open te houden. De rijrichting van de zijbanen van de Waaslandtunnel wordt al vrijdag 12 mei overdag omgekeerd.

opritlinkeroeversluit.jpg
Vanaf 12 mei nemen we de eerste delen van Antwerpen-West in gebruik. Oprit Linkeroever sluit hierdoor tot het najaar. Afrit Linkeroever blijft open.

Kom je van de E17 uit Gent en rijd je naar de E34 of Kennedytunnel?

  • Van vrijdag 21u: één rijstrook ter beschikking richting Kennedytunnel en E34;
  • Van 6u30 tot 8u: Naar de Kennedytunnel heb je op de E17 twee rijstroken en in het knooppunt zelf één rijstrook ter beschikking.  Naar de E34 rijd je via de nieuwe fly-over;
  • Van zaterdag 13/5, 8u tot donderdagavond 18/5: Twee rijstroken ter beschikking naar de Kennedytunnel, zowel op de E17 als in het knooppunt zelf. Eén rijstrook beschikbaar naar de E34;

 

  • !! OPGELET: Van donderdagavond 18/5 tot zondagochtend 21/5 sluit het Agentschap Wegen en Verkeer de Kennedytunnel richting Nederland af voor renovatiewerken. Ze leiden om via de tolvrije Liefkenshoektunnel. Vermijd dit weekend de omgeving. Meer informatie over de sluiting van de Kennedytunnel. 

 

  • Vanaf zondagochtend 21/5: Zowel op de E17 als in het knooppunt Antwerpen-West drie rijstroken ter beschikking richting Kennedytunnel. Je rijdt ter hoogte van de tunnel nog deels over de pechstrook tot begin juni.

nieuwee17richtinge34enkennedytunnelingebruik.jpg
Vanaf het weekend van 12 mei nemen we de nieuwe E17 richting Kennedytunnel en E34 in gebruik. Tot 22 mei werken we de aansluitingen van de nieuwe op de oude wegen nog verder af.

Kom je van de E34 uit Zelzate en rijd je naar de E17 of Kennedytunnel?

  • Van vrijdag 23u tot zaterdag 6u30: E34 afgesloten ter hoogte van afrit 8 Waaslandhaven-Oost en ook oprit 8 Waaslandhaven-Oost is afgesloten richting Antwerpen. We leiden om via de Parallelweg tot aan de E17 richting Gent. Via de keerbrug in Kruibeke rijd je naar de Kennedytunnel;
  • Vanaf 6u30: De E34 is terug open. Naar de Kennedytunnel rijd je via de nieuwe fly-over.

nieuwer1vane34naarkennedytunnelingebruik.jpg
Vanuit de E34 rijd je vanaf het weekend van 12 mei via de nieuwe snelweg naar de Kennedytunnel.

omleidingvo39-05.jpg
Voor de afgesloten E34 leiden we om via afrit 8 Waaslandhaven-Oost, de Parallelweg, E17 en keerbrug in Kruibeke.

Kom je uit de Kennedytunnel?

  • Vanaf vrijdag, 21u tot zaterdag, 7u: De uitrit van de Kennedytunnel naar de E34 is afgesloten. We leiden om via de E17 richting Gent en de keerbrug in Kruibeke. Begin juni nemen we de nieuwe rijbaan van de Kennedytunnel naar de E17 in gebruik.

omleidingafgeslotenuitrite34-06.jpg
Voor de afgesloten uitrit uit de Kennedytunnel naar de E34 (Zelzate), leiden we om via de E17 en de keerbrug in Kruibeke.

* Deze timing is afhankelijk van de weersomstandigheden en de voortgang van de werken.

Gerelateerd nieuws