Render oosterweel

Werken Straatsburgdok Noordkaai verlengd tot april

Meer over

Voor de bouw van een tijdelijke betoncentrale, knipten we in januari de Straatsburgdok Noordkaai ter hoogte van de Vosseschijnstraat. Deze werken duren nog tot in april 2024*. Vanaf maandag 12 februari 2024 sluit ook de Vaartkaai tussen de Bredabaan en Noorderlaan ventweg volledig voor alle verkeer. Zo maken we plaats voor de bouw van de Bypass.

Pas je route aan en vermijd vanaf januari de omgeving van de Vaartkaai. De routeplanner van Slim naar Antwerpen helpt je om de slimste route én vervoersmiddel uit te zoeken voor jouw persoonlijk traject. Parkeer bijvoorbeeld je wagen in een van de Park + Rides aan de rand van Antwerpen en stap comfortabel over op een deelfiets of het openbaar vervoer.

 

Aangepaste timing werken Straatsburgdok Noordkaai

Begin januari knipten we de Straatsburgdok Noordkaai ter hoogte van de Vosseschijnstraat voor de bouw van een tijdelijke betoncentrale. Deze werken duren langer dan verwacht, waardoor de einddatum verschuift naar eind april*

Dit betekent dat de werken aan de Straatsburgdok Noordkaai tijdelijk zullen samenvallen met de volledige afsluiting van de Vaartkaai. De aannemer probeert de werken zo snel mogelijk af te ronden. 

 

Vaartkaai afgesloten voor alle verkeer vanaf 12 februari

Omdat de Vaartkaai plaatselijk wordt ingenomen als werfzone, sluit deze vanaf 12 februari 2024 voor alle verkeer tussen de Bredabaan en Noorderlaan ventweg. Deze volledige afsluiting blijft tot het einde van de Oosterweelwerken. Lokaal autoverkeer kan een omleiding volgen via de Ingenieur Menneslaan en Groenendaallaan. Verkeer over langere afstand rijdt best om via Schijnpoort. Fietsers volgen de alternatieve route via Winterling en de Groenendaallaan. Lees hier meer over de omleidingen.

Ook de bestaande verbinding tussen de IJzerlaanfietsbrug en de Vaartkaai komt vanaf midden februari in de werfzone te liggen. Om de fietsbrug tijdens onze werken zoveel mogelijk bruikbaar te houden, passen we de aanrijhelling aan. Aan de kant van den Dam gebeurde dat al eind 2023. Nu is de zijde van Merksem aan de beurt. 

 

*De planning is onder voorbehoud van de weersomstandigheden en voortgang van de werken.

Vanaf 12 februari is de Vaartkaai volledig afgesloten voor alle verkeer. De knip aan Straatsburgdok Noordkaai ter hoogte van de Vosseschijnstraat blijft nog tot eind april. Zowel plaatselijk als doorgaand verkeer moet een omleiding volgen.
Vanaf 12 februari is de Vaartkaai volledig afgesloten voor alle verkeer. De knip aan Straatsburgdok Noordkaai ter hoogte van de Vosseschijnstraat blijft nog tot eind april. Zowel plaatselijk als doorgaand verkeer moet een omleiding volgen.

Gerelateerd nieuws