Render oosterweel

Werken op Groenendaallaan richting Merksem voor aanleg kruispunt Bermstraat

Op maandag 6 mei starten we op de Groenendaallaan ook de werken op richting Merksem. We leggen hier sinds begin maart een volwaardig kruispunt aan met de Bermstraat, zodat we de bedrijvenzone tijdens de Oosterweelwerken bereikbaar kunnen houden. In deze nieuwe fase wordt de rechtse afslagstrook richting oprit Merksem plaatselijk ingenomen en sluit de Bermstraat volledig ter hoogte van de Groenendaallaan. We leiden om via de Klipperstraat. Fietsers en voetgangers maken gebruik van het fiets- en voetpad aan de kant van de Columbiastraat.

Nieuw kruispunt Bermstraat - begin mei
Nieuw kruispunt Bermstraat - begin mei

Op 6 mei start de volgende fase voor de aanleg van een volwaardig kruispunt Bermstraat/Groenendaallaan. Tot hiertoe werkten we enkel op de rijbaan richting Noorderlaan. Vanaf 6 mei starten ook de werken richting Merksem op. De Bermstraat zelf sluit tot het einde van de werken in augustus. Om de bedrijvenzone bereikbaar te houden, richten we de Klipperstraat vlakbij in voor dubbelrichtingsverkeer. Om hier de nodige ruimte voor vrij te maken, zal er een parkeerverbod in de Klipperstraat gelden. Het kruispunt Klipperstraat/Groenendaallaan zal beveiligd worden met tijdelijke verkeerslichten.

Op de Groenendaallaan zelf nemen we de rechtse van de twee afslagstroken richting oprit Merksem plaatselijk in. Voorbij de werfzone zijn er terug twee afslagstroken beschikbaar.

Tot begin juni wordt het fiets- en voetpad aan de kant van de Bermstraat ook afgesloten en is het velostation 206 (Station Luchtbal) niet beschikbaar.

De nutswerken van Fluvius ter hoogte van de Columbiastraat duren wat langer dan verwacht. De Columbiastraat blijft nog afgesloten tot vermoedelijk 17 mei. Richting Noorderlaan zijn er vanaf 6 mei ter hoogte van de werken wel opnieuw drie rijstroken beschikbaar.

Lees hier meer over het nieuwe kruispunt.