Render oosterweel

Trillingswerken op 30 juni en 6 en 7 juli aan spoorlijn Vaartkaai

Op zondag 30 juni en zaterdag 6 en zondag 7 juli* plaatsen we damplanken ten noorden van de spoorbrug over het Albertkanaal, aan de kant van de Vaartkaai in Merksem. Deze werken kaderen in de bouw van de Kanaaltunnels. De werken zullen geluidsoverlast veroorzaken voor de omgeving.

We plaatsen damplanken ten noorden van de spoorbrug over het Albertkanaal, aan de kant van de Vaartkaai in Merksem
We plaatsen damplanken ten noorden van de spoorbrug over het Albertkanaal, aan de kant van de Vaartkaai in Merksem

In de omgeving van de spoorlijn aan de Vaartkaai in Merksem zal je op zondag 30 juni en zaterdag 6 en zondag 7 juli afwisselend een trillend en kloppend geluid horen. Op die dagen trillen we damplanken in de grond. Op sommige plaatsen “heien” of kloppen we de planken nog iets dieper. We kunnen de damplanken enkel aanbrengen wanneer de spoorlijn niet in dienst is. Daarom werken we nu uitzonderlijk ook in het weekend.

Grootschalige trillingswerken in Albertkanaal

Deze werken maken deel uit van grootschalige trillingswerken voor de bouw van de Kanaaltunnels in het Albertkanaal, tussen de Straatsburgbrug en de Noorderlaanbrug. Ook in de komende maanden zullen er in de hele zone trillingswerken hoorbaar zijn. Om op schema te blijven, werken we ook tijdens het bouwverlof door.

Zoals altijd monitoren we het geluid en trillingen. Wanneer er een overschrijding plaatsvindt wordt dit gesignaleerd en onderneemt de aannemer actie.

Damplanken vormen een droge bouwkuip voor de Kanaaltunnels

De Kanaaltunnels verbinden het Oosterweelknooppunt aan het Noordkasteel op rechteroever met de Antwerpse Ring. Ter hoogte van de Noorderlaan splitsen ze op in een noordelijk en zuidelijke aansluiting op de Ring. Voor die noordelijke aansluiting kruisen we de spoorlijn die zich bevindt tussen de Noorderlaanbrug en de Ring. 

We bouwen de Kanaaltunnels in een droge, waterdichte bouwput. Om die droge bouwput te bekomen plaatsen we eerst damplanken in de grond die de wanden van de bouwkuip vormen. 

 

*Deze planning is onder voorbehoud van de weersomstandigheden en de voortgang van de werken.

 

 

Gerelateerd nieuws