Render oosterweel

Straatsburgdok-Zuidkaai afgesloten vanaf 2 mei

Vanaf mei beginnen de hoofdwerken aan de Kanaaltunnels. Dit heeft gevolgen voor het verkeer rond de werfzone. Zo nemen we vanaf donderdag 2 mei een deel van de Straatsburgdok-Zuidkaai ter hoogte van het Mexico-eiland in. Omleiding wordt voorzien via de Houtdok-Noordkaai.

 

Straatsburgdok-Zuidkaai deels afgesloten vanaf 2 mei 

Vanaf donderdag 2 mei sluiten we de Straatsburgdok-Zuidkaai ter hoogte van het Mexico-eiland deels af voor verkeer. Als gevolg hiervan is de Merantistraat afgesloten richting de Straatsburgdok-Zuidkaai. Hier is geen doorrijdend verkeer mogelijk. Wel blijft de Merantistraat een alternatief voor het lokaal verkeer van de bedrijven gelegen op de Straatsburgdok-Zuidkaai. Omleiding is voorzien via de Houtdok-Noordkaai.

De Straatsburgbrug blijft tijdens de werken bereikbaar voor autoverkeer en fietsers. Ook de Mexicostraat en Siberiastraat blijven ten alle tijden beschikbaar. Wel is het mogelijk dat de Mexicostraat verkeershinder ondervindt omdat er meer brugopeningen zullen zijn. 

 

Straatsburgdok-Zuidkaai volledig afgesloten vanaf zomer 2024

Vanaf de zomer nemen we de Straatsburgdok-Zuidkaai ter hoogte van het Mexico-eiland volledig in. Dit hele gebied wordt werfzone. We nemen op dit moment ook een werfbrug in dienst over het Asiadok: de Luikbrug. 

 

Aangepaste situatie Merantistraat voor fietsers

De situatie voor fietsers die ter hoogte van de werfzone door de Merantistraat rijden wijzigt naar aanleiding van deze werken lichtjes.

  • Tot 13 mei rijden fietsers ter hoogte van de werfzone aan de zuidkant van de Merantistraat 
  • Vanaf 13 mei tot 12 juli rijden fietsers ter hoogte van de werfzone aan de noordzijde van de Merantistraat 
  • Vanaf 12 juli rijden fietsers ter hoogte van de werfzone op een nieuw dubbelrichtingsfietspad aan de zuidzijde van de Merantistraat
Fase 1: Straatsburgdok-Zuidkaai deels afgesloten
Fase 1: Straatsburgdok-Zuidkaai deels afgesloten
Fase 2: Straatsburgdok-Zuidkaai volledig afgesloten
Fase 2: Straatsburgdok-Zuidkaai volledig afgesloten

Gerelateerd nieuws