Render oosterweel

Keerbrug in Kruibeke weggehaald in nacht van 15 op 16 december

Meer over

De keerbrug aan Kruibeke wordt weggehaald in de nacht van vrijdag 15 op zaterdag 16 december. Tussen 22 uur en 8 uur is hiervoor de E17 lokaal afgesloten in beide rijrichtingen. We leiden het snelwegverkeer lokaal om via het complex Kruibeke, waardoor de impact voor dit verkeer beperkt blijft. Door deze omleiding is ook de Krijgsbaan afgesloten, voor lokaal (fiets)verkeer stellen we ook een omleiding in. 

Op 27 november werd de keerbrug in Kruibeke definitief afgesloten. Deze deed de afgelopen jaren dienst als alternatief om tijdens de Oosterweelwerken vanuit Zwijndrecht of Burcht van en naar de snelweg te rijden. De nieuwe Parallelweg en recent ook de opening van de nieuwe oprit Linkeroever zorgen ervoor dat de keerbrug weer weg kan. Zo maken we ruimte vrij om de omgeving hier af te werken.

Dat doen we in de nacht van vrijdag 15 op zaterdag 16 december. De E17 sluit hiervoor in beide rijrichtingen, maar door het verkeer via afrit Kruibeke en oprit Kruibeke om te leiden beperken we de impact daarvan. Het verkeer verlaat dan de snelweg via de afritten Kruibeke en kan de snelweg terug oprijden via de opritten Kruibeke. De op- en afritten zijn uitsluitend toegankelijk voor doorgaand snelwegverkeer en niet voor bestemmingsverkeer. Om het snelwegverkeer veilig om te leiden via het complex sluiten we de Krijgsbaan volledig af. Zowel fietsers als bestemmingsverkeer leiden we om.

weghalenkeerbrugkruibeke-01-01.jpg

 • Fietsers op de Krijgsbaan leiden we om via de Heirbaan, Galgenstraat, het fietspad achter de gevangenis van Beveren en de Schaarbeekstraat.
 • Gemotoriseerd verkeer op de Krijgsbaan leiden we in beide rijrichtingen om via de N70, Pastoor Coplaan en Kruibeeksesteenweg.
 • Rijd je -van of naar de E17? 
  • De afrit vanuit Gent leiden we om via afrit Zwijndrecht
  • De afrit vanuit Antwerpen leiden we om via afrit 6 Linkeroever (Kennedytunnel/R1) of afrit 8 Waaslandhaven-Oost (E34)
  • De oprit richting Antwerpen wordt omgeleid via de Parallelweg en oprit 6 Linkeroever (Kennedytunnel/R1) of oprit 8 Waaslandhaven-Oost (E34)
  • De oprit richting Gent wordt omgeleid via de N70 (Beveren) en de N419 (Kruibeke) naar het complex Haasdonk.

Gerelateerd nieuws