Render oosterweel

Bouw fietsbrug over E17 start 26 april

Op vrijdag 26 april starten we met de bouw van een fietsbrug over de E17. Deze fietsbrug biedt in de toekomst een vlotte verbinding tussen Zwijndrecht en Burcht. Aan de zijde van Burcht zal deze fietsbrug aansluiten op een nieuw fietspad tussen de Krijgsbaan en Pastoor Coplaan, in Zwijndrecht op het fietspad langs de industriezone ‘Westpoort’. 

In de middenberm van de E17 bouwen we tot begin juni een pijler waarop de fietsbrug zal steunen. Voor de bouw hiervan nemen we richting Antwerpen twee rijstroken in en schuiven de drie overgebleven rijstroken op richting pechstrook. De vrije rijstrook naar de E34 richting Zelzate start hierdoor pas na de werfzone. Oprit Kruibeke zal tijdens deze werken invoegen op de rechterrijstrook richting Antwerpen. Richting Gent wordt de linkse rijstrook gedurende een kortere periode lokaal ingenomen. Hier blijven twee rijstroken en de afslagstrook naar Kruibeke beschikbaar.

We bouwen een extra fietsbrug over de E17 in Zwijndrecht
We bouwen een extra fietsbrug over de E17 in Zwijndrecht

Fietsbrug is onderdeel van Ringpark West

In het najaar van 2023 kreeg het laatste deel van Ringpark West een omgevingsvergunning. Een belangrijk onderdeel hiervan is de bouw van een bermenlandschap langs de E17 in Burcht. Hoge, groene bermen zullen ook hier de omgeving afschermen van de snelweg. Naast de groene berm, maken ook een extra fietsbrug over de snelweg en fietsverbinding parallel met de E17 hier deel van uit. 

Sinds begin dit jaar bereiden we de werfzone voor. Zo werd er archeologisch onderzoek uitgevoerd en ruimte vrijgemaakt voor de werf. Op 9 april start de bouw van het bermenlandschap en nemen we de bocht van de Boskouter/Boomgaardstraat in Burcht in.

Gerelateerd nieuws