Render oosterweel

Bocht Boomgaardstraat-Boskouter afgesloten vanaf 9 april voor aanleg Bermenlandschap Burcht

Vanaf dinsdag 9 april sluiten we de bocht van de Boomgaardstraat en Boskouter in Burcht volledig af. We richten hier de werfzone in voor de aanleg van het bermenlandschap langs de E17 in Burcht. Tot de zomer van 2025 leiden we hier lokaal om via de Heirbaan en Kampstraat. Later dit voorjaar breidt de werfzone uit naar de middenberm van de E17 en de Lindenstraat in Zwijndrecht voor de bouw van een nieuwe fietsbrug over de snelweg.

Bermenlandschap E17 Burcht
Bermenlandschap E17 Burcht

In het kader van Ringpark West schermen we Zwijndrecht, Burcht en Linkeroever af van de snelweg om zo de overlast van het snelwegverkeer te verminderen. Dat doen we door de bouw van groene bermen en hoge geluidsschermen. Zo ook langs de E17 in Burcht. Tussen de Krijgsbaan en Pastoor Coplaan starten we in april met de aanleg van het bermenlandschap. Om die werken veilig uit te voeren sluiten we de bocht van de Boomgaardstraat en Boskouter af voor alle verkeer. Tot de zomer van 2025 leiden we het verkeer lokaal om via de Kampstraat en Heirbaan. Na de werken aan het bermenlandschap zal deze bocht verlegd zijn om plaats te maken voor de bermen.

Afsluiten Boskouter-Boomgaardstraat
Afsluiten Boskouter-Boomgaardstraat

Werfzone uitgebreid voor bouw fietsbrug

Later dit voorjaar breiden we de werfzone uit naar de E17 en Lindenstraat in Zwijndrecht. Op de E17 bouwen we gedurende een tweetal maanden een middenpijler voor de fietsbrug over de snelweg. Hiervoor passen we de rijstroken richting Antwerpen aan. Ook de Lindenstraat in Zwijndrecht zal volledig afgesloten worden voor de bouw van de fietsbrug en later dit jaar voor het vernieuwen van de riolering. Hierover lees je later meer op onze website.

Gerelateerd nieuws