Render oosterweel

Voet- en fietspad ter hoogte van fietstunnel Turnhoutsebaan tijdelijk aan één zijde gesloten.

Vanaf maandag 17 april zal een gedeelte van het voet- en fietspad aan de noordzijde van de Turnhoutsebaan gesloten zijn. Fietsers en voetgangers gebruiken dan tijdelijk het fiets-en voetpad aan de zuidzijde van de Turnhoutsebaan in beide rijrichtingen. Dit is de kant het dichtste bij het Rivierenhof. Enkele weken later gebeurt er een omzetting; de zuidzijde sluit en de afgewerkte noordzijde wordt opengesteld voor tijdelijk dubbelrichtingsverkeer. 

 Deze werken voeren we uit omdat de fiets- en voetgangerstunnel die onder de Turnhoutsebaan ligt, in april en mei aan beide zijdes wordt afgewerkt. Na het inschuiven van de tunnel, dat gebeurde in het najaar van 2022, werd er boven de tunnel aan beide zijdes een tijdelijk voet- en fietspad aangelegd. Deze infrastructuur zal nu definitief ingericht worden. Naast het nieuwe voet- en fietspad, zullen ook de bermen en uiteindes van de tunnel aan beide zijden van de Turnhoutsebaan voltooid worden. 

 Om zowel voetgangers en fietsers steeds een doorgang te kunnen garanderen, wordt er beurtelings een zijde afgewerkt. Van midden april tot midden mei is de noordzijde gesloten. Van midden mei tot midden juni is de zuidzijde gesloten. In juni zijn de werken afgerond en opent de fietstunnel definitief. 

 Veilig oversteekpunt 

De nieuwe fiets- en voetgangerstunnel sluit aan op het Ringfietspad bij het provinciaal domein Rivierenhof. Fietsers en voetgangers die vanuit het park via de Parkweg komen, kunnen zo ondergronds de Turnhoutsebaan veilig oversteken. Het fietspad is 6,5 meter breed en het voetpad is 2 meter breed. De nieuwe tunnel zal in een valleistructuur liggen met aan beide zijdes groene bermen.  Lees er hier meer over.

whatsappimage2023-02-07at15.05.506.jpeg