Render oosterweel

Verkeerssituatie Zwijndrecht en Linkeroever wijzigt sterk in weekend 14-17 januari

Meer over

In het weekend van 14 tot 17 januari wijzigt de verkeerssituatie tussen de E17 en Zwijndrecht, Burcht en Linkeroever sterk. We nemen dat weekend heel wat nieuwe infrastructuur in gebruik die het voor bestemmingsverkeer vlotter en veiliger zal maken om van en naar de snelweg te rijden. Ook openen we de nieuwe P+R Linkeroever en nieuwe tram- en fietsinfrastructuur. De nieuwe verkeerssituatie wordt voorbereid in de nacht van vrijdag 14 op zaterdag 15 januari.

Grote metamorfose van Zwijndrecht en Linkeroever

De laatste jaren werd er heel wat werk verzet op Linkeroever en in Zwijndrecht. Tijdelijke wegen en bruggen werden aangelegd, snelwegen vernieuwd en nieuwe bruggen en tunnels gebouwd. Aan de E34 namen we eerder dit jaar de nieuwe snelweg en het splinternieuwe en volledige complex Waaslandhaven-Oost in gebruik. Dat zorgde voor een stevige boost voor de bereikbaarheid van de WaaslandhavenEind november was ook de E17 tussen Kruibeke en Antwerpen-West afgewerkt en op 23 december staken de Blancefloerlaan en haar fietspaden in een volledig nieuw kleedje.

Op 15 januari nemen we opnieuw grote delen van de nieuw aangelegde infrastructuur in gebruik:

  • De verbindingsweg: We openen de nieuwe verbindingsweg tussen de nieuwe P+R/Blancefloerlaan en Zwijndrecht. Bestemmingsverkeer van Linkeroever en Zwijndrecht geraakt hierdoor vlotter van en naar de E17. Dankzij de nieuwe verbindingsweg weren we sluipverkeer uit de woonkernen én zorgen we voor een betere doorstroming en meer verkeersveiligheid. Het stukje verbindingsweg tussen de Blancefloerlaan en Waaslandhaven-Oost (E34) stellen we in april open.
  • Afrit Zwijndrecht, nieuwe tunnels E17 en nieuwe Hoefijzersingel: De afrit in Zwijndrecht, voor verkeer komende van Gent, sluit niet meer aan op de Pastoor Coplaan. Via een nieuwe brug over de Pastoor Coplaan sluit deze afrit aan op de nieuwe en verlegde Hoefijzersingel. Via een eerste nieuwe tunnel onder de snelweg bereik je de verbindingsweg tot aan de P+R/Blancefloerlaan en de Pastoor Coplaan. Volg je de Hoefijzersingel tot aan de tweede nieuwe tunnel dan rijd je daar de E17 onderdoor naar de Antwerpsesteenweg. 

Maandag 17 januari opent ook de nieuwe P+R Linkeroever, de nieuwe tramhalte ter hoogte van het parkeergebouw, de nieuwe keerlus voor de trams én de nieuwe fietstunnel onder de Blancefloerlaan. 

Ook belangrijk: maandagochtend 17 januari sluiten we de tijdelijke P+R tussen op- en afrit 6 Linkeroever definitief af. Ook de P+R Blancefloer 2 aan Middenvijver wordt vanaf dan deels afgesloten. Het overgebleven deel wordt hier door Stad Antwerpen ingericht als blauwe parkeerzone.

1920_21-11-25-e17zwijndrecht-foto-17.jpg

Vanaf zaterdag 15 januari zijn de nieuwe afrit Zwijndrecht, tunnels onder de E17, verlegde Hoefijzersingel en zuidelijke verbindingsweg in gebruik.

Nieuwe verkeerssituatie voorbereid in nacht van 14 op 15 januari

Het openen van heel wat nieuwe infrastructuur gaat gepaard met de nodige aanpassingen aan de bestaande verkeerssituatie. Die voeren we uit in de nacht van vrijdag 14 op zaterdag 15 januari:

  • Van 21u tot 00u: de uitrit van de E34/R1 naar de E17 richting Gent is afgesloten. Je rijdt om via de R1, Kennedytunnel, A12 en complex 14 Kiel. Opgelet: na 00u is de uitrit van de E34/R1 naar de E17 licht gewijzigd. Je maakt vanaf dan gebruik van een nieuwe brug over de spoorlijn, maar voegt wel op dezelfde locatie op de E17 bij;
  • Van 03u tot 05u: Afrit 17 Zwijndrecht is afgesloten. Je rijdt om via complex 16 Kruibeke, de Krijgsbaan en de N70. Opgelet: vanaf 5u steekt deze afrit de Pastoor Coplaan over om aan te sluiten op de nieuwe en verlegde Hoefijzersingel. Het kruispunt Antwerpsesteenweg/Hoefijzersingel wordt afgesloten.

1920_omleidingmijlpaala14-15januari-01.jpg

Gerelateerd nieuws