Render oosterweel

Nieuwe P+R Linkeroever opent op 17 januari

Meer over

Op maandag 17 januari openen we de nieuwe P+R Linkeroever. Het moderne, comfortabele parkeergebouw - met ruimte voor maar liefst 1.500 wagens - biedt de vele pendelaars een plaats om de wagen veilig achter te laten en vlot over te stappen op het openbaar vervoer, de fiets of een deelsysteem. Een hele dag parkeren kost je amper €1.

Eind vorig jaar openden we al een nieuwe P+R in Merksem en Luchtbal. Vanaf 17 januari komt daar ook het nieuwe parkeergebouw op Linkeroever bij. Samen goed voor bijna 4.000 parkeerplaatsen aan de rand van Stad Antwerpen. Het concept is eenvoudig: je parkeert je wagen in de P+R en legt de laatste kilometers naar je bestemming in de stad op een duurzame manier af. 

Hier kan je je plaats online reserveren.

Nieuwe tramhalte en fietsverbindingen

Om het voor pendelaars interessant te maken om van de nieuwe P+R Linkeroever gebruik te maken, vernieuwden we ook de traminfrastructuur op de N70/Blancefloerlaan:

  • een nieuwe tramhalte vlak voor de deur - bereikbaar via een tunnel onder de N70 - zorgt ervoor dat je vlot en conflictvrij op de tram of de bus kan stappen;
  • een nieuwe keerlus net voorbij het parkeergebouw maakt het mogelijk dat de nieuwe tramhalte niet alleen bediend wordt door tram 3, maar dat ook de lijnen 5 en 9 tot hier verlengd worden. Drie tramlijnen zorgen voor een hoge frequentie aan trams.

Daarnaast vernieuwden we ook de fietspaden langs de Blancefloerlaan en bouwden we een fietstunnel onder de N70 en het parkeergebouw door. Zo kunnen fietsers de Blancefloerlaan ook conflictvrij kruisen. De komende jaren werken we verder om het extra fietsnetwerk van 16.5 kilometer aan nieuwe en vernieuwde fietsverbindingen af te werken. Zo wordt de fiets meer dan ooit een volwaardig alternatief voor de wagen. De nieuwe parkeergebouwen, traminfrastructuur en fietsverbindingen zijn enkele van de maatregelen die we nemen om de Modal Shift mee te ondersteunen.

dji-0062.jpg De nieuwe P+R Linkeroever met tramhalte vlak voor de deur.

Hoe bereik je de nieuwe P+R Linkeroever? 

Je kan het parkeergebouw enkel via de verbindingsweg bereiken. Zo vermijden we sluipverkeer door de woonkernen van Zwijndrecht. Bij de opening is het parkeergebouw bereikbaar voor verkeer van de E17. Je verlaat aan Zwijndrecht de snelweg en via een nieuwe tunnel onder de E17 bereik je de verbindingsweg die je naar de P+R leidt. Vanaf april zal je het parkeergebouw ook vanuit de E34 (via het nieuwe complex aan Waaslandhaven-Oost) kunnen bereiken.

routeprvanaf17januari22-02-3.jpg Je verlaat de E17 via afrit 17 Zwijndrecht. Via een nieuwe tunnel onder de E17 bereik je de verbindingsweg die je naar de P+R leidt.

Tijdelijke en oude P+R (deels) afgesloten

Maandag 17 januari sluiten we ook onze tijdelijke P+R tussen de oprit en afrit van complex 6 Linkeroever. We legden deze tijdelijke parking aan om de plaatsen te compenseren die tijdens de bouw van het nieuwe gebouw onbruikbaar waren. Nu het nieuwe parkeergebouw opent, kan deze parking terug uitgebroken en onthard worden. Deze locatie krijgt in de toekomst - wanneer de op- en afrit Linkeroever is verplaatst - een fietspad van de Blancefloerlaan naar het Ringfietspad en wordt verder groen ingericht.

Ook de P+R Blancefloer 2 aan Middenvijver sluit dan deels. Het gedeelte tegenover de op- en afrit wordt afgesloten en onthard. Het smallere deel ter hoogte van de nieuwe wijk Regatta wordt door de stad ingericht als blauwe parkeerzone.

Gerelateerd nieuws