Render oosterweel

Verbreding fietspad Groenendaallaan schuift op richting Kinepolis

Op maandag 9 mei 2022 starten we met de aanleg van een dubbelrichtingsfietspad langs de Groenendaallaan tussen de Columbiastraat en de Noorderlaan. Het voet- en fietspad zal hierdoor onderbroken zijn aan de noordzijde van de Groenendaallaan, richting Kinepolis. Deze drukke verkeersas wordt voor fietsers een heel stuk veiliger in aanloop naar de Oosterweelwerken. Het autoverkeer richting Kinepolis rijdt tijdens de werken over één rijstrook minder.

Een veiligere omgeving voor fietsers en voetgangers 

Het bestaande fietspad wordt een comfortabel dubbelrichtingfietspad van drie meter breed. De aannemer vernieuwt ook het voetpad en een bushalte. De verkeerslichten aan de Columbiastraat worden conflictvrij gemaakt waardoor je als voetganger of fietser niet meer kan kruisen met automobilisten. De werken duren tot 9 juli. Verderop de Groenendaallaan startten vorige maand al gelijkaardige werken aan het fietspad

fietspadgroenendaallaan.jpg

Met deze aanpassingen werken we aan een vlotte fietsverbinding vanuit het noorden naar Antwerpen en de haven. Fietsers en voetgangers zullen deze drukke verkeersas, en later ook de Oosterweelwerken, veilig kunnen passeren. 

Impact op het verkeer 

Voetgangers en fietsers:

  • Het voet- en fietspad aan de Groenendaallaan is onderbroken aan de noordzijde (richting Kinepolis) tussen de Columbiastraat en Noorderlaan. De omleiding is voorzien via de zuidzijde van de Groenendaallaan. 

Auto’s: 

  • Autoverkeer rijdt over één rijstrook minder op de Groenendaallaan richting Kinepolis 
  • De Columbiastraat zal vanaf eind mei doodlopend zijn tot het einde van de werken (geen doorgang naar Groenendaallaan). Omleiding voor lokaal verkeer van Luchtbal is voorzien via de Santiagostraat 

Vlot en veilig langs de Oosterweelwerken 

De toekomstige werken aan de Oosterweelverbinding in de buurt van de Groenendaallaan zullen hinder veroorzaken voor het verkeer dat van en naar Antwerpen rijdt. Daarom werkt Lantis vandaag al een heel gamma aan maatregelen uit om de switch naar een ander vervoersmiddel te stimuleren. De recent geopende Park and Rides zijn daar een sprekend voorbeeld van. Maar ook investeringen in betere fietsinfrastructuur maken deel uit van het pakket.

Graag nog meer weten over deze werken? Bekijk dan de webinar fietspad Groenendaallaan.