Render oosterweel

Update! Intrillen damwanden Schijnkoker in Merksem

Update april 2024: In de week van 13 mei starten we het intrillen van de damplanken voor het uitbreken van de oude Schijnkoker die vlak naast de snelweg ligt. Die damwanden zijn nodig om te voorkomen dat de snelweg verzakt. Deze werken duren ongeveer 2,5 maanden.

20240429_Planning-Damwanden-Rietschoorvelden
20240429_Planning-Damwanden-Rietschoorvelden

De buurtbewoners zullen tijdens de werken helaas geluidsoverlast ervaren. We nemen dan ook de nodige maatregelen om de overlast zo beperkt mogelijk te houden. Zo boren we voor vooraleer we de damplanken intrillen. We monitoren bovendien geluid en trillingen en beperken de dagelijkse overlast door uitsluitend tussen 8 uur en 16 uur in te trillen. Woon jij in de buurt Lambrechtshoeken en heb je specifieke vragen over deze werken? Neem dan contact met ons op via infoatlantis.be (info[at]lantis[dot]be)

In Merksem bouwen we een nieuwe Schijnkoker. De oude koker moet plaats maken voor de Oosterweelverbinding. De werken aan de nieuwe Schijnkoker lopen stilaan op hun einde. Binnen enkele maanden nemen we de nieuwe Schijnkoker in gebruik.