Render oosterweel

Update! Intrillen damwanden Schijnkoker in Merksem

ma, 24/04/2023 - 12:00

Meer over

Update 24 april: Hieronder staat een nieuwe planning voor heel de zone Rietschoorvelden. Let wel: deze planning is onder voorbehoud van de voortgang van de werken en kan steeds schuiven.

---

Vanaf 13 februari 2023 zal de aannemer opnieuw trillingswerken uitvoeren in de werfzone langs de wijk Lambrechtshoeken in Merksem. We trillen er stalen damwanden in en uit de grond, zodat de nieuwe Schijnkoker veilig kan uitgegraven worden.  

Intrillen damwanden Rietschoorvelden 28042023-01

De buurtbewoners zullen tijdens de werken helaas geluidsoverlast ervaren. We nemen dan ook de nodige maatregelen om de overlast zo beperkt mogelijk te houden. Zo boren we voor vooraleer we de damplanken intrillen. We monitoren bovendien geluid en trillingen en beperken de dagelijkse overlast door uitsluitend tussen 8 uur en 16 uur in te trillen. Woon jij in de buurt Lambrechtshoeken en heb je specifieke vragen over deze werken? Neem dan contact met ons op via info@lantis.be. 

In Merksem bouwen we een nieuwe Schijnkoker. De huidige koker moet plaats maken voor de Oosterweelverbinding. Langs de wijk Lambrechtshoeken wordt de koker in open sleuf aangelegd. Om te vermijden dat de bouwputten invallen, trillen we nu damplanken in. Vervolgens kunnen we de bouwput uitgraven. Wanneer de graafwerken zijn afgerond, trillen we de damwanden opnieuw uit de grond.

Gerelateerd nieuws