Render oosterweel

Uitbreken gaanderij en kademuren aan Samga

Ter hoogte van Samga aan het Noordkasteel zijn we gestart met het uitbreken van een gaanderij, halen we funderingspalen van het afgebroken Samgagebouw weg en breken we de kademuren van het gedempte Samgadok af. Zo bereiden we deze omgeving voor op de start van de bouw van de Oosterweelknoop in het voorjaar van '24.

samgadokennoordkasteel20230926.jpg

Eerder deze week begonnen we met het uitbreken van een oude gaanderij van Samga. Dat is een gemetste, ondergrondse gang die werd gebruikt om graan te transporteren tussen het Samgadok en de -gebouwen. Deze gaanderij wordt al lang niet meer gebruikt, maar ligt in de weg voor de bouw van de Oosterweelknoop. Om diezelfde reden breken we ook de kademuren van het intussen gedempte Samgadok uit. Zo maken we ruimte vrij om hier volgend voorjaar te starten met de hoofdwerken. 

afbraakgaanderijsamga.png

Aan het Noordkasteel, ter hoogte van het kerkje van Oosterweel op de rechteroever, komt het Oosterweelknooppunt met een op- en afritten naar de haven en het noorden van de stad. Het knooppunt ligt verzonken in het landschap en verbindt de Scheldetunnel met de Kanaaltunnels die aansluiten op de Antwerpse Ring. Daarmee is het een essentiƫle schakel in het rondmaken van de Ring en het ontsluiten van de haven en het Eilandje.

Lees hier meer over het Oosterweelknooppunt.

 

Gerelateerd nieuws