Render oosterweel

Turnhoutsebaan in Deurne 4 dagen dicht

Sinds maart 2022 bouwen we een nieuwe fietstunnel onder de Turnhoutsebaan in Deurne. Deze nieuwe fietstunnel, die aansluit op de Parkweg bij Rivierenhof en het Ringfietspad, zal ‘ingeschoven’ worden tijdens het verlengde weekend van 1 november 2022. 

De ondergrondse doorsteek langs de Turnhoutsebaan was eerder al mogelijk, maar tijdens de Oosterweelwerken zal deze doorgang een werfzone worden. Door nu een nieuwe tunnel aan te leggen, garanderen we een veilige doorgang voor zowel voetgangers als fietsers tijdens de werken aan de nieuwe Ring. Er ontstaat meteen ook een nieuwe definitieve kruising, die comfortabeler en veiliger is dan de huidige en perfect aansluit op de toekomstige fietsinfrastructuur.

Gedurende 4 dagen en nachten, van 28 oktober tot 2 november wordt er heel hard doorgewerkt om het verkeer zo weinig mogelijk te hinderen en om deze nieuwe fietstunnel onder de Turnhoutsebaan te plaatsen.  

Turnhoutsebaan 4 dagen gedeeltelijk afgesloten voor alle verkeer 

We doen er alles aan om tijdens de werken de hinder voor omwonenden en weggebruikers tot een minimum te beperken. Daarom voeren we dit project uit tijdens één verlengd weekend en werken we dag én nacht door. Helaas gaat dit gepaard met geluidsoverlast in de omliggende zone en verkeersomleidingen.

Hinder 28 oktober - 2 november 

Om deze werken veilig te kunnen uitvoeren sluiten we van vrijdagavond 28 oktober, 20u00 t.e.m. woensdagochtend 2 november 06u00 een deel van de Turnhoutsebaan af: vanaf de brug bij Noordersingel t.e.m. parking West Rivierenhof

 • Tram- en busverkeer
  • Tram 10 (Wijnegem – P+R Schoonselhof) en bus 410 (Turnhout – Malle – Antwerpen) volgen een grote omleiding in Deurne vanaf 28 oktober 2022 om 19 uur. De meeste haltes op de Turnhoutsebaan kunnen er enkele dagen niet worden bediend.
   De omleiding voor de tram is voorzien tot en met maandag 31 oktober. De bus zal normaal gezien een alternatieve reisweg volgen tot en met vrijdag 4 november.
  • Bekijk de website van De Lijn voor uitgebreide info en alternatieven
    
 • Auto’s, fietsers en voetgangers 
  • Vanaf 28 oktober 20u00 is de rijbaan gedeeltelijk gesloten t.h.v. de werfzone
  • Vanaf 2 november 06u00 is de rijbaan terug toegankelijk
  • Vanaf 2 november 06u00 kunnen fietsers en voetgangers weer passeren. Opgelet! Vanaf woensdag zal er nog steeds maar één zijde openen van de Turnhoutsebaan, maar dit zal de noordzijde zijn, die stadsinwaarts gaat. Eerder was de zuidzijde geopend voor fietsers en voetgangers. We werken eerst de zuidzijde af, nadien de noordzijde.
  • Zowel auto's, fietsers als voetgangers volgen een omleiding (zie kaartje)

omleidingsplanfttb20220926-tekengebied1.png

Comfort en veiligheid

De nieuwe doorsteek sluit aan op het Ringfietspad ter hoogte van parking West van het provinciaal domein Rivierenhof. Fietsers en voetgangers die vanuit het noorden of vanuit het park komen, kunnen zo ondergronds de Turnhoutsebaan veilig en comfortabel oversteken en aansluiten aan de overzijde. Er komt een fiets- en voetgangerszone met een fietspad van 6,5 meter breed en een voetpad van 2 meter breed. De tunnel sluit naadloos aan op de toekomstige overkapping ter hoogte van Hof ter Lo. Deze nieuwe tunnel opent in het voorjaar van 2023 en komt in een valleistructuur te liggen met langs weerszijden groene bermen.