Render oosterweel

Ten Eekhovelei gaat weer open vanaf 29 maart

Meer over

Vanaf 29 maart gaat de Ten Eekhovelei weer open voor verkeer. In de nacht van donderdag 28 maart op vrijdag 29 maart passen we de markeringen aan. Vanaf de paasvakantie kan het verkeer dan weer door de straat rijden zoals voordien.

In de zomer van 2022 startten we met het verleggen van nutsleidingen op de Bisschoppenhoflaan. Die leidingen bevinden zich op verschillende plaatsen onder de grond, waardoor we een gedeelte van de Bisschoppenhoflaan moesten innemen. Ook op de Ten Eekhovelei voerden we in 2023 en 2024 voorbereidende werken uit. Daardoor werd de Ten Eekhovelei in juli 2023 tijdelijk doodlopend. De voorbereidende werken aan Schijnpoort gaan nu de laatste fase in en zullen afgerond zijn in april 2024.

Vanaf 29 maart gaat de Ten Eekhovelei weer open in beide richtingen. Het kruispunt van de Ten Eekhovelei met de Bisschoppenhoflaan zal opnieuw volledig in dienst zijn. In de nacht van donderdag 28 maart op vrijdag 29 maart passen we markeringen en signalisatie aan. Ook stellen we op 29 maart de verkeerslichten correct in. Deze werken kunnen beperkte geluidshinder veroorzaken.

Het stukje Ringfietspad achter de Ten Eekhovelei, tussen de Bisschoppenhoflaan en het pompgemaal, zal weer opengesteld worden vanaf eind april.

 

Nieuw aansluitingscomplex Schijnpoort

Om het verkeer bij het Sportpaleis soepeler te laten verlopen, plannen we de constructie van een compleet nieuw aansluitingscomplex ten zuiden van Schijnpoort. Dat complex zal voorzien zijn van op- en afritten in alle rijrichtingen. Je zal vanaf hier de Ring kunnen oprijden zowel naar het zuiden, richting Brussel, als naar het noorden, richting Nederland. Bovendien zal de nieuwe Ring onder de Schijnpoortweg doorlopen, waardoor er een overkapping ontstaat bij het Sportpaleis. Die overkapping zal veilige routes bieden voor fietsers en voetgangers en een vlottere doorgang mogelijk maken voor het openbaar vervoer.

 

 

 

De voorbereidende werken aan Schijnpoort worden in april afgerond
De voorbereidende werken aan Schijnpoort worden in april afgerond

Gerelateerd nieuws