Render oosterweel

Parallelweg en E34 tijdelijk afgesloten voor ingebruikname nieuwe snelwegen

Meer over

In het weekend van 27 oktober* nemen we het nieuwe knooppunt Sint-Anna Linkeroever (E34 x R1) in gebruik. Ook in Antwerpen-West (E17 x R1) stellen we een volgend deel van het nieuwe knooppunt open en de Parallelweg tussen P+R Linkeroever en de nieuwe oprit Linkeroever schuift op naar zijn definitieve locatie. Om deze nieuwe (snel)wegen veilig in gebruik te kunnen nemen sluiten we de E34 richting Antwerpen en de Parallelweg tussen de P+R en oprit Zwijndrecht tijdelijk af. Lees hier meer over welke wegen we in gebruik nemen.

Bij het in gebruik nemen van nieuwe wegen komt heel wat kijken. Lijnen op de bestaande wegen moeten worden verwijderd of aangepast, verkeersborden wijzigen, betonnen afsluitingen worden verplaatst of verwijderd, aansluitingen afgewerkt, enz. Om dat veilig te organiseren nemen we rijstroken in of worden wegen tijdelijk afgesloten. Dat gebeurt ook in het weekend van 27 oktober:

Rijd je richting E34 (Zelzate)?

Dan heb je vanaf vrijdag 27 oktober, 21u nog één rijstrook ter beschikking. Vanaf 23u30 rijd je hier over de nieuwe snelweg. Vanaf 28/10, 6u 's morgens heb je richting Zelzate terug twee rijstroken ter beschikking. 

Kom je van de E34 uit Zelzate en rijd je richting E17 of Antwerpen/Kennedytunnel?

  • Dan moet je vanaf vrijdag 27 oktober, 23u de E34 verlaten via afrit 8 Waaslandhaven-Oost. De snelweg is hier richting Antwerpen namelijk afgesloten tot zaterdag 28 oktober, 6u. Ook oprit 8 Waaslandhaven-Oost richting Antwerpen is dan afgesloten.
  • Je rijdt hier om via de Parallelweg naar oprit Zwijndrecht en de E17 richting Gent. Rijd je naar de Kennedytunnel? Dan keer je via de keerbrug aan Kruibeke terug richting Antwerpen.
  • Vanaf zaterdag 28 oktober, 6u rijd je van de E34 naar de E17 over de nieuwe verbinding in het knooppunt Antwerpen-West. De komende maanden werken we hier de geluidsschermen nog verder af. Hierdoor is op deze nieuwe verbinding voorlopig één rijstrook ter beschikking.

omleidinge34-oktober2023.jpg
Voor de afgesloten E34 rijd je naar de E17 of Kennedytunnel om via afrit 8 Waaslandhaven-Oost, de Parallelweg en oprit 17 Zwijndrecht. Om naar Antwerpen te rijden maak je gebruik van de keerbrug aan Kruibeke.

Maak je gebruik van de Parallelweg tussen P+R Linkeroever en oprit Zwijndrecht?

  • Dan moet je van zaterdag 28 oktober, 6u tot zondag 29 oktober, 6u omrijden. De Parallelweg is volledig afgesloten tussen het kruispunt aan oprit Zwijndrecht en P+R Linkeroever. Oprit Zwijndrecht zelf blijft beschikbaar.
  • Kom je van Linkeroever of de Blancefloerlaan/N70 uit Zwijndrecht? Dan bereik je de E17 en Kennedytunnel door eerst richting de E34 te rijden en aan de kluifrotonde oprit 8 Waaslandhaven-Oost te nemen.
  • Vanuit de Kennedytunnel bereik je Burcht en Zwijndrecht (Pastoor Coplaan) via de E17, keerbrug in Kruibeke en afrit 17 Zwijndrecht.

omleidingoktober2023-02.jpg
Vanuit Linkeroever en Zwijndrecht (N70) rijd je naar de E17 (Gent) of Kennedytunnel via de Parallelweg, oprit Waaslandhaven-Oost en E34. Vanuit de Kennedytunnel bereik je Burcht en Zwijndrecht (Pastoor Coplaan) via de E17, keerbrug aan Kruibeke en afrit 17 Zwijndrecht.

  • Kom je van Burcht of Zwijndrecht en rijd je naar de E34? Dan rijd je via oprit Zwijndrecht en de E17 naar de keerbrug in Kruibeke. Zo bereik je de E17 richting Antwerpen waar je rechts kan uitvoegen naar de E34.

omleidingoktober2023-04.jpg
Vanuit Burcht en Zwijndrecht (Pastoor Coplaan) bereik je de E34 via de E17 en keerbrug in Kruibeke.

  • Kom je van de E17 uit Gent en rijd je normaal via de Parallelweg naar P+R Linkeroever? Dan blijf je op de E17 en rijd je naar afrit 8 Waaslandhaven-Oost (E34). Via de kluifrotonde bereik je de Parallelweg die naar de P+R leidt.

omleidingoktober2023-03.jpg
Vanuit de E17 bereik je P+R Linkeroever via de E17, R1, afrit 8 Waaslandhaven-Oost en de Parallelweg. 

Opgelet: vanaf zondag 6u is de Parallelweg hier deels verlegd. Let dus goed op de gewijzigde situatie. De weken die hierop volgen werken we ter hoogte van de P+R ook de middenberm en zijbermen van de Parallelweg verder af. Hierdoor blijft er lokaal een rijstrook ingenomen. 
De nieuwe oprit Linkeroever opent in de nacht van 17 op 18 november*.  Bekijk hier de nieuwe locatie van oprit Linkeroever.

*Deze planning is onder voorbehoud van de weersomstandigheden en voortgang van de werken.

Gerelateerd nieuws