Render oosterweel

Op- en afrit Deurne en kruispunt Sportpaleis sluit tijdens weekend van 25-26 maart

Meer over

Op- en afrit 2 Deurne (bij Sportpaleis) sluit tijdens het weekend van 25 - 26 maart. Tijdens diezelfde periode is het kruispunt Sportpaleis gedeeltelijk onderbroken. Verkeer volgt een omleiding via Merksem, Borgerhout en Wommelgem. De op- en afritten worden tijdelijk afgesloten om het kruispunt Sportpaleis te verschuiven.

Vanaf vrijdagavond 24 maart om 00u00 tot maandagochtend 27 maart om 06u00 sluiten de op- en afrit 2 Deurne. Verkeer dat richting Brussel of Gent wil rijden, volgt een omleiding via de Noordersingel richting Borgerhout. Rijd je richting Deurne? Dan neem je op 25 en 26 maart de afrit bij Borgerhout of Merksem. Verkeer komende van de E313 gebruikt best afrit Wommelgem. Dan kan je weer de Antwerpse Ring bereiken via het kruispunt bij Schijnpoortweg en het Sportpaleis.

25-26mrtop-enafrittenr1deurnegesloten-tekengebied1.jpg

Verschuiving kruispunt Sportpaleis

De op- en afritten worden afgesloten ter voorbereiding van het verschuiven van kruispunt Sportpaleis. Het kruispunt moet verschoven worden omdat we kabels en leidingen moeten verleggen. Bovendien creëren we werfruimte voor de bouw van de Bypass. Daarom worden de rijbanen van de Schijnpoortweg vanaf april onder één pijler van het viaduct van de R1 gebracht. Het kruispunt Sportpaleis wordt zowel voor auto’s als fietsers en voetgangers verschoven om plaats te maken voor de Oosterweelwerken.

Kruispunt Sportpaleis gedeeltelijk afgesloten tijdens weekend van 25-26 maart

Kom je van de Bisschoppenhoflaan in Deurne en wil je naar Antwerpen centrum? Dan volg je een omleiding via de Lakborslei en de Turnhoutsebaan. Moet je naar Deurne en kom je via de Schijnpoortweg  of de Slachthuislaan? Je volgt een omleiding via de Noordersingel. Via de Theunisbrug kan je tijdens dit weekend nog wel richting Merksem en Antwerpen rijden.

25-26mrtkruispuntsportpaleis-tekengebied1.jpg

Toegang Bisschoppenhoflaan – Ten Eekhovelei van 24 tot 28 maart afgesloten

Van vrijdagavond 24 maart tot dinsdagavond 28 maart (20u00) zal de zuidkant van het kruispunt Ten Eekhovelei - Bisschoppenhoflaan afgesloten zijn. Verkeer dat vanuit  Antwerpen of Merksem richting Deurne wil rijden, volgt een omleiding via de Vaartkaai. Lokaal verkeer rijdt om via de Lakborslei. De afrit blijft geopend, maar tot 28 maart kan je niet meer via de afrit naar de Bisschoppenhoflaan rijden. Auto’s volgen een omleiding via de Vaartkaai en de brug van den Azijn.

Het kruispunt Ten Eekhovelei - Bisschoppenhoflaan krijgt een nieuwe asfaltlaag. Op dit gedeelte van het kruispunt liggen er nog oude kasseien. De kasseien worden uitgebroken en heraangelegd met asfalt.

Zowel fietsers als voetgangers kunnen tijdens de werkzaamheden van 25 tot 28 maart nog steeds passeren.

omleidingsroutevaartkaai-tekengebied1.jpg

Gerelateerd nieuws