Render oosterweel

Ontharding eerste deel Charles de Costerlaan start 1 juni

Meer over

Een halve maand nadat de Charles de Costerlaan definitief is afgesloten voor het verkeer, wordt donderdagochtend een eerste deel onthard. Dat betekent dat het asfalt van de laan verwijderd wordt. In een eerste fase is het deel van de laan ter hoogte van het kruispunt met de Waaslandtunnel aan de beurt. De andere delen volgen later. De Charles de Costerlaan wordt in de toekomst een groene fiets- en wandelboulevard. 

afsluitencharlesdecosterlaan01.jpg
De Charles de Costerlaan is afgesloten voor verkeer, wordt onthard en richten we in de toekomst in als groene fiets- en wandelboulevard.

Eerste deel onthard vanaf donderdagochtend

Vanaf donderdag 1 juni ontharden we gedurende een tweetal weken zo’n 812m² van de oude Charles de Costerlaan. Dit is het eerste deel van de afgesloten baan dat volledig op de schop gaat. We breken het asfalt en de funderingen uit en vullen nadien terug aan met zo’n 400m³ teelaarde. Het uitbreken van een weg veroorzaakt geluidsoverlast. Daarom voeren we deze werken overdag uit. Op woensdag 31 mei voeren we mogelijk al enkele voorbereidende werken uit. 

afsluitencharlesdecosterlaan14.jpg
De Charles de Costerlaan is sinds 12 mei afgesloten voor verkeer.

Een groene fiets- en wandelboulevard tussen Linkeroever en het Ringfietspad/Waasland

De oude Charles de Costerlaan ondergaat de komende jaren een grote metamorfose. Van een brede asfaltvlakte, naar een groene oase met brede fiets- en wandelverbinding. De fietsverbinding wordt hier 4,5 meter breed en het voetpad 2 meter. We verbinden de natuurgebieden Het Rot en het Sint-Annabos met elkaar en Linkeroever met het Ringfietspad en de fietssnelwegen F41 (Zelzate/Waaslandhaven) en F4 (Gent).  

Het Ringfietspad trekken we vanaf de Kennedytunnel helemaal rond Linkeroever door. In de toekomst duik je met de fiets de Scheldetunnel in naar de Antwerpse haven of het noorden van de Stad. Zo verbeteren we de leefbaarheid van Linkeroever, vergroten we de leefruimte van de vele dieren in de omgeving én maken we van de fiets steeds meer een volwaardig alternatief voor de wagen.

charles-de-coster-simulatiebeeld.jpg  
Een mogelijke impressie van de toekomstige fiets- en wandelboulevard.

Nieuwe verkeerssituatie op Linkeroever gemonitord

Samen met het afsluiten van de Charles de Costerlaan werden in het weekend van 12 mei ook enkele kruispunten op Linkeroever aangepast. De grootste veranderingen werden doorgevoerd aan het kruispunt van de Halewijnlaan en August Vermeylenlaan net voor de Waaslandtunnel. 

De nieuwe inrichting maakt het kruispunt compacter, overzichtelijker en verbetert de doorstroming vanuit de Halewijnlaan naar de tunnel. Samen met de wegbeheerders Stad Antwerpen en het Agentschap Wegen en Verkeer monitoren we de situatie. Na een grondige evaluatie bekijken we of er bijkomende maatregelen nodig zijn om onverwachte effecten aan te pakken.

Lees hier meer over de ingebruikname van het nieuwe knooppunt Antwerpen-West

Gerelateerd nieuws