Render oosterweel

Nieuwe snelweg van Kennedytunnel richting E17 Gent opent: splinternieuw knooppunt Antwerpen-West grotendeels in gebruik

Meer over

  • Afrit 6 Linkeroever en uitrit naar E34 afgesloten van zaterdagavond 3 tot zondagavond 4 juni
  • E34 richting Antwerpen zaterdagnacht 3 juni enkele uren afgesloten

In het weekend van vrijdag 2 tot zondag 4 juni nemen we met de nieuwe snelweg van de Kennedytunnel naar de E17 richting Gent een volgend deel van het nieuwe knooppunt Antwerpen-West in gebruik. Vanaf zondagavond is het nieuwe knooppunt grotendeels in gebruik en rijden de drukste verkeersstromen op hun nieuwe, definitieve rijbanen.

Lydia Peeters, Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken: “Vanaf zondagavond kom je uit de Kennedytunnel en rijd je via de comfortabele en veilige nieuwe snelweg richting de E17 Gent. De afgelopen jaren werkten Lantis en aannemer Rinkoniên hard aan het nieuwe knooppunt en het resultaat mag er zijn. Indrukwekkende nieuwe snelwegen en bruggen, die de snelweg vlak voor de Kennedytunnel veiliger en vlotter maken én groener en stiller voor de omgeving. De komende jaren werken we met de hele Oosterweelverbinding en de modal shift verder aan een structureel betere Antwerpse en Vlaamse mobiliteit.”

Tussen 12 en 21 mei namen we de eerste delen van het nieuwe knooppunt Antwerpen-West in gebruik. Sindsdien rijd je vanuit de E17 op de nieuwe snelweg richting Kennedytunnel én E34 en vanuit de E34 over de nieuwe fly-over richting tunnel. Komend weekend volgt de rijbaan van de Kennedytunnel naar de E17 richting Gent.

De komende maanden werken we aan de twee laatste fases van het nieuwe knooppunt Antwerpen-West:

  • In november 2023 nemen we de nieuwe oprit Linkeroever in gebruik en stellen we ook de nieuwe snelweg open voor verkeer vanuit de E34 Zelzate richting E17 Gent.
  • Met de ingebruikname van de nieuwe afrit Linkeroever en de verbinding van de Kennedytunnel naar de E34 richting Zelzate is het nieuwe knooppunt in het voorjaar van 2024 volledig klaar. Nadien leggen we de omgeving opnieuw aan met geluidsbermen, nieuw groen en fietsverbindingen.

Luc Hellemans, CEO van Lantis:  "De werken op Linkeroever en in Zwijndrecht betekenen een onmiddellijke verbetering van de verkeersveiligheid en doorstroming op de snelwegen én van de leefbaarheid van de buurtbewoners. Het nieuwe knooppunt Antwerpen-West zorgt voor veiliger en vlotter verkeer. De komende maanden werken we de laatste delen van de nieuwe snelwegen op de linkerscheldeoever nog verder af. Ideale timing dus ter voorbereiding op de grote Oosterweelwerken die later dit jaar starten op rechteroever."

nieuwesnelwegvankennedytunnelnaare17gent7.jpg
Nieuwe snelweg van Kennedytunnel naar E17 Gent. De rijbaan in donkere asfalt uiterst links, verschuift naar de linkse rijbaan in grijs beton.

Afrit 6 Linkeroever en uitrit naar E34 tijdelijk afgesloten én nadien verlegd

Vrijdagavond 2 juni starten we met het in gebruik nemen van de nieuwe snelweg. Je zal hier tot zondagavond minder rijstroken ter beschikking hebben richting Gent. Hou dit weekend dus rekening met extra reistijden richting kust.

Van zaterdagavond 21u tot zondagavond 18u zijn afrit 6 Linkeroever en de uitrit van de Kennedytunnel naar de E34 richting Zelzate afgesloten. Zo kunnen we veilig de nieuwe snelweg aansluiten op de oude. We leiden om via de E17 en keerbrug in Kruibeke.

Zaterdagnacht tussen 23u en 2u sluiten we ook de E34 richting Gent tijdelijk af. We leiden die uren om via de Parallelweg en E17.

De details van dit weekend lees je hier.

Opgelet: Vanaf zondag 4 juni, 18u zijn afrit Linkeroever en de uitrit naar de E34 terug open maar verlegd. Rijd je naar Linkeroever of de E34? Dan verlaat je samen, op dezelfde plaats de snelweg richting Gent. Je voegt na de tunnel rechts uit en rijdt over de oude oprit Linkeroever waar het verkeer splitst naar Linkeroever en de E34. Let goed op de borden!

Rijd met ons mee vanuit de Kennedytunnel naar de E34/Linkeroever (video)

tijdelijkeaansluitingafrit6enuitrite34viaoudeoprit.jpg
Tijdelijke aansluiting afrit 6 en uitrit E34 via oude oprit Linkeroever

Gerelateerd nieuws