Render oosterweel

Lokale hinder Noorderlaan - Groenendaallaan door aanleg dubbelrichtingsfietspad

Meer over

Op donderdag 22 september 2022 starten we met de aanleg van een dubbelrichtingsfietspad langs de noordkant van de Groenendaallaan tussen de Noorderlaan en Vosseschijnstraat, ter hoogte van Kinepolis. Tijdens deze werken wordt het huidige voet- en fietspad onderbroken. De inrit naar de Kinepolis site via de Groenendaallaan is tijdelijk niet bereikbaar.

Een veiligere omgeving voor fietsers en voetgangers 

Het bestaande fietspad wordt een comfortabel dubbelrichtingfietspad van drie meter breed.  De werken gaan in verschillende fases door om zo de hinder bij de in- en uitritten van de Kinepolis site te beperken. De werkzaamheden duren tot einde 2022.

Met deze aanpassingen werken we aan een vlotte fietsverbinding vanuit het noorden naar Antwerpen en de haven. Fietsers en voetgangers zullen deze drukke verkeersas, en later ook de Oosterweelwerken, veilig kunnen passeren. 

Welke werken voeren we uit?

 • We verbreden het huidige fietspad en maken er een dubbelrichtingsfietspad van
 • We vernieuwen het huidige voetpad
   

Welke lokale hinder zal er zijn op de Groenendaallaan?


Voetgangers en fietsers

 • Van 22 september tot 31 december :
  • Fietsers en voetgangers volgen een omleiding via het tijdelijk ingerichte dubbelrichtingsfiets- en voetpad aan de zuizijde van de Groenendaallaan.

Auto's

 • Van 22 september tot 21 oktober:
  •  De 1ste inrit bij Kinepolis is niet beschikbaar. Auto's volgen een omleiding via de in- en uitrit bij Vosseschijnstraat
 • Van 15 november tot 15 december:
  • De 2de in- en uitrit bij Kinepolis is niet beschikbaar, auto's kunnen tijdens deze periode wel de 1ste inrit bij Kinepolis weer gebruiken. 

vosseschijnstraat-noorderlaanomleiding-zoom-tekengebied1.png

Vlot en veilig langs de Oosterweelwerken 

De toekomstige werken aan de Oosterweelverbinding in de buurt van de Groenendaallaan zullen hinder veroorzaken voor het verkeer dat van en naar Antwerpen rijdt. Daarom werkt Lantis vandaag al een heel gamma aan maatregelen uit om de switch naar een ander vervoersmiddel te stimuleren. De recent geopende Park and Rides zijn daar een sprekend voorbeeld van. Maar ook investeringen in betere fietsinfrastructuur maken deel uit van het pakket.

Gerelateerd nieuws