Render oosterweel

Herstellingswerken aan fietspad Oosterweelsteenweg op 12 en 13 juli

Op dinsdag 12 en woensdag 13 juli voeren we herstellingswerken uit aan het fietspad van de Oosterweelsteenweg tussen de Hogere Zeevaartschool en het kruispunt met de Kastelweg. Ook wordt de bocht van het fietspad op de hoek Oosterweelsteenweg/Kastelweg verbreed. Op dinsdag geldt hiervoor een omleiding via de fietstunnel onder de Oosterweelsteenweg. Woensdag nemen we het fietspad lokaal in en kan je de werf steeds passeren.

In het kader van de Oosterweelverbinding verleggen we vanaf het najaar al een eerste keer* de Oosterweelsteenweg. Zo maken we voldoende ruimte vrij voor de bouw van het Oosterweelknooppunt én kan verkeer van en naar de haven de werken altijd vlot passeren. Zo ook de fietsers. Zij krijgen vanaf dan een nieuw, comfortabel fietspad van en naar de haven. Die verlegde Oosterweelsteenweg en bijbehorend fietspad zullen in het voorjaar van 2023 in gebruik genomen worden. 

Ook in tussentijd willen we de fietsroutes langs onze werfzones verbeteren. Daarom voeren we op dinsdag 12 en woensdag 13 juli herstellingswerken uit aan het fietspad langs de Oosterweelsteenweg tussen de Hogere Zeevaartschool en het kruispunt met de Kastelweg. In de bocht Oosterweelsteenweg/Kastelweg verbreden we het fietspad, zodat het fietscomfort en de veiligheid hier verbetert.

img-20220706-wa0000.jpg In de bocht van de Oosterweelsteenweg en Kastelweg verbreden we het fietspad, zodat het comfortabeler en veiliger fietsen is.

img-20220706-wa0004.jpg Het fietspad langs de Oosterweelsteenweg zal op enkele plaatsen hersteld worden. Zo maken we hier fietsen aangenamer in afwachting van de verlegde Oosterweelsteenweg en het bijhorende, nieuwe fietspad.

Lokaal omrijden op dinsdag, versmald fietspad op woensdag

Tijdens het verbreden van de bocht aan de Kastelweg, kan het fietspad niet veilig open blijven. Daarom wordt dit op dinsdag 12 juli afgesloten tussen de Kastelweg en de splitsing naar de fietstunnel onder de Oosterweelsteenweg. Je rijdt tussen 9u en 15u om via de fietstunnel en de overzijde van de Oosterweelsteenweg. Moet je naar de Kastelweg? Dan kan je aan het kruispunt Oosterweelsteenweg/Kastelweg oversteken via de beveiligde oversteek.

herstellingswerkenfietspadoosterweelsteenweg12-13juli.jpg
Op dinsdag 12 juli rijd je tussen 9u en 15u om via de fietstunnel onder de Oosterweelsteenweg en de fietsoversteek op het kruispunt met de Kastelweg.

Ook op woensdag 13 juli voeren we herstellingswerken uit aan het fietspad, maar dit kunnen we uitvoeren met een beperkte inname van het fietspad. Fietsers kunnen hier altijd passeren.

*Eind 2024 zal de Oosterweelsteenweg nog een keer verlegd worden. Vanaf dan ligt die grotendeels op de definitieve locatie.

Gerelateerd nieuws