Rond de stad Antwerpen zetten we in op het vernieuwen van de bestaande P+R parkings. Dit doen we zodat zowel auto's als fietsen er veilig achtergelaten kunnen worden, wanneer je er overstapt op een ander vervoersmiddel. 

Voor deze vernieuwingen heeft Lantis nieuwe fietsluifels ontworpen waarbij veiligheid centraal staat. Zo is er gekozen voor fietsluifels waar je doorheen kan kijken en voor goede verlichting. 

Deze luifels hebben we in een eerste fase getest op de P+R in Massenhoven. Na deze test werd beslist om deze luifels ook te bouwen op de Park and Rides in Zoersel, Wommelgem en Stabroek Kasteeldreef.

Op deze manier komen er in de rand rond Antwerpen 400 veilige plaatsen voor je fiets bij.

Fietsluifels P+R 4

P+R Zoersel "Den Haan"

Vanaf 9 oktober 2023 tot en met april 2024 werken we uitgebreid op de Park and Ride van Zoersel. 

In de eerste fase worden fietsluifels geplaatst waardoor extra plaats komt voor 128 fietsen. Tegelijkertijd wordt een laadstation voor 6 elektrische wagens gebouwd.

De volledige parking wordt heraangelegd, maar tijdens de werken blijft de P+R altijd bereikbaar, zodat de gebruikers van deze Park and Ride hun wagen altijd veilig kunnen achterlaten. 

P+R Massenhoven, Wommelgem en Stabroek Kasteeldreef

Fietsluifels P+R 3

Op de Park and Ride in Massenhoven, Wommelgem en Stabroek Kasteeldreef worden nieuwe fietsluifels gebouwd met nieuwe plaatsen voor de fiets. Op deze manier kan je je fiets veilig achterlaten en op een andere manier verder pendelen. 

In Massenhoven komen 96 extra plaatsen, in Wommelgem 128 plaatsen en in Stabroek Kasteeldreef 48 plaatsen.