Render oosterweel

Wateroverlast op Oosterweelsteenweg

Omwille van wateroverlast op de Oosterweelsteenweg werd beslist om het wegverkeer in beide rijrichtingen op de noordelijke rijbaan te zetten. Zo worden fietsers beschermd tegen een koude douche.

Op de Oosterweelsteenweg tussen de Kastelweg en Royerssluis, merkten we dat er bij hevige regenval wateroverlast was op de rijbaan richting Stad/Royerssluis. Het Agentschap Wegen en Verkeer kwam de rioleringsputjes meerdere keren reinigen, maar dat bracht geen beterschap. Het probleem blijkt hier dus dieper in de riolering te zitten. Wanneer het wegverkeer zich een weg baande door het water op de rijbaan, was het risico voor de fietsers op het fietspad ernaast te groot. Ook voor het wegverkeer zelf zou een natte periode met lage temperaturen gevaarlijke situaties kunnen opleveren.  Om de vele fietsers en het wegverkeer hiertegen te beschermen, werd besloten om wegverkeer in beide rijrichtingen over de noordelijke rijbaan te sturen.

Omdat het wegverkeer hier in beide rijrichtingen al over één rijstrook reed, is de impact hiervan heel beperkt. De wateroverlast hindert de fietsers op het fietspad verder niet, dus voor hen verandert er niets.

Samen met het Agentschap Wegen en Verkeer bekijken we hoe we deze wateroverlast kunnen oplossen.

wateroverlastoosterweelsteenweg1-12-22.jpg

Gerelateerd nieuws