Render oosterweel

Voorbereidingen bermenlandschap Burcht starten in januari

Meer over

Vanaf januari starten we langs de E17 in Burcht met de eerste voorbereidingen voor de bouw van het bermenlandschap. Naast een groene geluidsberm van 8,5 meter hoog, omvatten deze werken ook de aanleg van een nieuwe fietsverbinding én nieuwe fietsbrug over de E17.

De omgeving op de linkeroever ondergaat stap voor stap een heuse transformatie. We vernieuwen er niet alleen de snelwegen en knooppunten, maar maken vooral ruimte vrij voor Ringpark West:

  • De snelwegen verdwijnen achter hoge geluidsschermen en groene geluidsbermen, waardoor je hier rustiger woont, werkt, wandelt of fietst. 
  • We maken heel wat ruimte vrij voor nieuwe, waardevolle natuur. 
  • De versnipperde natuurgebieden verbinden we met elkaar via ecobruggen en -tunnels, zodat mens en dier zich vrijer kunnen verplaatsen in de natuur. 
  • 16,5 kilometer aan nieuwe fietsverbindingen maken van de fiets eindelijk een volwaardig alternatief voor de wagen en brengen je vlot en veilig in verbinding met de haven, de rechteroever en het Waasland.

Ook langs de E17 in Burcht komt een 8,5 meter hoge geluidsberm om de omgeving af te schermen van de snelweg. Daarnaast leggen we een nieuwe fietsbrug over de E17 voor een veilige en comfortabele fietsverbinding tussen Zwijndrecht en Burcht. Een nieuw fietspad tussen de Pastoor Coplaan en Krijgsbaan, vervolledigt het fietsnetwerk. Langs de berm voorzien we heel wat ruimte voor water én nieuw groen.

bermenlandschapburcht-bovenaanzicht.jpg

Start bouw bermenlandschap Burcht


In januari starten we met de voorbereidingen:

  • We starten met archeologisch onderzoek.
  • Nadien bereiden we de werfzone voor. Zo breken we enkele gebouwtjes af en verleggen de bocht van de Boskouter en Boomgaardstraat.
  • In het voorjaar start Fluxys met het verleggen van een gasleiding. Deze werken duren tot augustus.
  • Nadien leggen we de geluidsberm, fietsbrug en fietspaden aan en richten de omgeving opnieuw in.

bermenlandschape17burcht.png

Gerelateerd nieuws