Render oosterweel

Vertraging werkzaamheden bij de fietssnelweg F13 Hoboken-Hemiksem

wo, 17/05/2023 - 15:50

Meer over

De fietssnelweg F13 tussen Hoboken en Hemiksem mist nog een deel van de verbinding. Sinds het voorjaar van 2022 bouwt Lantis deze ‘missing link’ van de fietsostrade die parallel naast spoorlijn 52 loopt. Enkele noodzakelijke en onvoorziene aanpassingen zorgen voor een vertraging van de werkzaamheden.

Aangezien het fietspad vlak naast de spoorweg wordt aangelegd, moeten de werken nauw afgestemd worden met de spoorwegbeheerder, Infrabel nv. Ter hoogte van het nieuwe fietspad liggen er enkele kabels en leidingen van de spoorwegbeheerder. Die zijn noodzakelijk voor de activiteiten en goede werking van de spoorweg.

Tijdens de werken werden de exacte posities en functies van deze kabels en leidingen in kaart gebracht en werd gezocht naar een oplossing om ook in de toekomst op een veilige manier nieuwe kabels te kunnen aanbrengen of werken aan het spoor te kunnen uitvoeren. Omwille van de beperkte ruimte tussen het spoor en het nieuwe fietspad, moeten er nog enkele aanpassingswerken gebeuren om toe te laten dat Infrabel ook in de toekomst op een veilige manier kan werken.

Momenteel wordt dit verder uitgewerkt in nauw overleg met Infrabel en het door Lantis aangestelde studiebureau. Na akkoord kunnen de laatste werken uitgevoerd worden en kan de laatste asfaltlaag op het fietspad aangebracht worden. Omwille van de veiligheid van de fietsers, komt er ook een afsluiting tussen het spoor en het fietspad. Van zodra deze laatste aanpassingen gebeurd zijn, kunnen fietsers het nieuwe fietspad gebruiken.

De F13 loopt achter Fort 4 in Hoboken. Het sluit aan op de Jozef Leemanslaan in het noorden, ter hoogte van de overweg met de Kapelstraat en verbindt het kruispunt van de Sint-Bernardsesteenweg en de Moerelei. Het fietspad loopt gelijk met spoorlijn 52.

We streven ernaar om dit nieuwe fietspad deze zomer open te kunnen stellen.

 

Gerelateerd nieuws