Render oosterweel

Tunnel Antwerpsesteenweg enkelrichting vanaf 7 november

Meer over

Op 7 november starten we een nieuwe fase op van de werken aan de Antwerpsesteenweg en Hoefijzersingel. We werken de nieuwe Hoefzijersingel en twee nieuwe tunnels onder de E17 af en sluiten deze aan op de nieuwe afrit komende uit Gent. Tot half januari is verkeer hier enkel mogelijk richting Zwijndrecht. 

Aansluitend vernieuwen we ook het kruispunt van de Hoefijzersingel en de Antwerpsesteenweg en de fiets- en voetpaden. De bestaande tunnel van de Antwerpsesteenweg richten we in als fietstunnel. Hierdoor is verkeer tussen Zwijndrecht en Burcht enkel mogelijk via de Pastoor Coplaan.

Image
1920_21-09-28-e17-zwijndrecht-foto-7.jpg

Naast een volledig vernieuwde snelweg, richten we ook de op- en afritten en enkele lokale wegen in Zwijndrecht/Burcht opnieuw in. Zo verbeteren we de doorstroming, halen we sluipverkeer uit de woonkernen en verbeteren we de verkeersveiligheid. Foto Flywel

Tot januari enkelrichting van Burcht naar Zwijndrecht

Van 7 november tot midden januari werken we de nieuwe afrit, nieuwe Hoefijzersingel en nieuwe tunnels onder de snelweg verder af. Hierdoor is er in deze periode enkel verkeer mogelijk richting Zwijndrecht. Rijd je richting Burcht? Dan leiden we je om via de Pastoor Coplaan.

Van 7 november tot midden januari kan je via de Antwerpsesteenweg enkel richting Zwijndrecht rijden. Rijd je richting Burcht? Dan leiden we je om via de Pastoor Coplaan.

 

In de tweede helft van januari starten we vervolgens met de heraanleg van het kruispunt van de Hoefijzersingel en de Antwerpsesteenweg én richten we de oude tunnel van de Antwerpsesteenweg in als fietstunnel. Hiervoor wordt de Antwerpsesteenweg volledig afgesloten net voor het kruispunt met de Hoefijzersingel (ter hoogte van Antwerpsesteenweg nr 306). Tijdens deze werken rijd je tussen Zwijndrecht en Burcht in beide richtingen om via de Pastoor Coplaan. Meer informatie over deze werken en de omleidingen volgt later.

Image
1920_21-09-28-e17-zwijndrecht-foto-81.jpg

Tussen de tweede helft van januari en midden april vernieuwen we het kruispunt van de Antwerpsesteenweg en Hoefijzersingel én richten we de oude tunnel van de Antwerpsesteenweg verder in als fietstunnel. Tijdens deze werken is de Antwerpsesteenweg in beide richtingen geknipt en rijd je tussen Zwijndrecht en Burcht om via de Pastoor Coplaan.

Bekijk hier het toekomstbeeld van de zone Antwerpsteenweg/Hoefijzersingel

 

Nieuwe afrit uit Gent sluit in januari aan op Hoefijzersingel en verbindingsweg

Midden januari '22 nemen we de nieuwe afrit van de E17 uit Gent in gebruik. Vanaf dan sluit die afrit niet meer aan op de Pastoor Coplaan, maar kruist die afrit de Pastoor Coplaan via de nieuwe brug om aan te sluiten op een vernieuwde én verlegde Hoefijzersingel. Daar bereik je twee nieuwe tunnels onder de snelweg:

  • De eerste tunnel verbindt de nieuwe Hoefijzersingel met de verbindingsweg tot aan de Blancefloerlaan/P+R, de Pastoor Coplaan en de oprit richting Gent;
  • De tweede tunnel zorgt voor een nieuwe verbinding voor gemotoriseerd verkeer tussen Hoefijzersingel en Antwerpsesteenweg. Tot midden april is deze tunnel enkelrichting in de richting van Zwijndrecht, nadien kan je die in beide rijrichtingen gebruiken. De oude tunnel van de Antwerpsesteenweg richten we in als fietstunnel.

Klik op de afbeelding om het toekomstbeeld te bekijken.

 

 

Gerelateerd nieuws