Render oosterweel

Plaatsing tijdelijke bruggen Antwerpen-West tijdens nachten van 17-21 juli

Meer over

Van 17 tot 21 juli plaatst de aannemer twee tijdelijke bruggen in vier nachten. De snelweg richting Gent wordt tijdens deze nachten regelmatig afgesloten.

Update 20/07: door de goede vooruitgang van de werken is de plaatsing van de tijdelijke bruggen volledig afgerond in de nacht van 19 op 20 juli. De afsluiting en omleiding van de laatste nacht, 20 op 21 juli, komt hierdoor te vervallen. 

Bericht van 9/7:

In vier nachten, van 17 tot 21 juli, legt de aannemer twee tijdelijke bruggen in Antwerpen-West. Om dit veilig te kunnen uitvoeren wordt de rijbaan richting Gent regelmatig afgesloten.

Deze twee tijdelijke bruggen maken deel uit van het tijdelijke knooppunt dat momenteel binnen het bestaande knooppunt wordt aangelegd. Dat tijdelijke knooppunt maakt het mogelijk om alle bestaande verbindingen - ook tijdens de afbraak van het oude en de opbouw van het nieuwe knooppunt - open te houden.

Dankzij het tijdelijke knooppunt Antwerpen-West blijven alle verbindingen mogelijk tijdens de werken. De gevaarlijke linkse in- en uitvoegers, worden vervangen door veiligere rechtse in- en uitvoegers.

Bereikbaarheid Antwerpen-West tijdens de plaatsing van de tijdelijke bruggen

  • Tijdens de eerste nacht, van 17-18 juli zijn de verbindingen van de Kennedytunnel naar de E17 en naar de R1/E34 onderbroken tussen 0u30 en 4u. Voor al het verkeer dat uit de Kennedytunnel komt is een omleiding voorzien via afrit 6 Linkeroever, Blancefloerlaan, Halewijnlaan en Charles de Costerlaan. Via oprit 7 Sint-Anna Linkeroever kan je de E34 en - via de R1 - de E17 bereiken. De LEZ zal gedurende deze omleiding - in deze zone - niet actief zijn. Tussen 4u en 7u is de rijbaan richting Gent terug geopend en is er één rijstrook beschikbaar tussen afrit 6 Linkeroever en de uitrit richting R1/E34.
  • In de nacht van 18-19 juli, tussen 0u30 en 3u30, is er op de rijbaan richting Gent één rijstrook beschikbaar tussen afrit 6 Linkeroever en de uitrit richting R1/E34. Er zijn die nacht geen omleidingen voorzien.
  • Tijdens de nachten van 19-20 (23u-6u30) en 20-21 juli (23u-1u30) is de verbinding van de Kennedytunnel naar de E17 - net voorbij de uitrit naar de R1/E34 - onderbroken. Richting E17 loopt de omleiding via de R1, E34 en op- en afrit 8 Waaslandhaven-Oost.

Gerelateerd nieuws