Render oosterweel

Nieuwe werftoegang voor bouw fietsbrug aan knooppunt Sint-Anna

Meer over

Ter hoogte van het ecoduct aan het knooppunt Sint-Anna starten we na de kerstvakantie met de bouw van een nieuwe fietsbrug. De werf bevindt zich tussen de tijdelijke E34 en de verbindingsweg. Om deze locatie te bereiken met werfverkeer, voorzien we een tijdelijke in- en uitrit op de verbindingsweg zelf. De maximum snelheid wordt hierdoor plaatselijk verlaagd tot 50 km/uur.

Aan het knooppunt Sint-Anna op Linkeroever bouwden we al een groot ecoduct over de snelweg. Dit zal in de toekomst zorgen voor een veilige oversteek voor dieren tussen Het Rot en het Vlietbos. Langs beide zijden van het ecoduct bouwen we ook fietsbruggen, zodat de reizende dieren hier ook de fietspaden veilig kunnen kruisen.

De fietsbrug langs de zijde van het Vlietbos komt tussen de tijdelijke E34 en de verbindingsweg te liggen. De bouw van deze brug start na de kerstvakantie, begin 2023. Omdat we deze zone enkel via de verbindingsweg kunnen bereiken, maken we hier een nieuwe in- en uitrit voor werfverkeer. We verlagen op de verbindingsweg plaatselijk de maximum snelheid tot 50km per uur. Zo kan werfverkeer veilig in- en uitvoegen.

werfzone-nieuwe-fietsbrug-sint-anna.jpg
Ter hoogte van het ecoduct aan het knooppunt Sint-Anna, bouwen we vanaf januari aan een nieuwe fietsbrug. De werfzone - in het rood aangeduid op de foto - bevindt zich tussen de tijdelijke E34 en verbindingsweg.

Gerelateerd nieuws