Render oosterweel

Nieuwe verbindingsweg tussen E34 en Zwijndrecht/Linkeroever opent 8 april

Meer over

Vrijdagavond 8 april openen we de nieuwe verbindingsweg tussen de E34 en de Blancefloerlaan(N70)/P+R Linkeroever. Via het nieuwe complex aan Waaslandhaven-Oost kan je vanaf dan ook vanuit de E34 vlot P+R Linkeroever bereiken. Daarnaast zorgt deze nieuwe verbindingsweg voor een betere ontsluiting van en naar de E34 voor Zwijndrecht en Burcht. 

De nieuwe verbindingsweg vormt ook de nieuwe en definitieve ontsluiting tussen de E34/Waaslandhaven en Linkeroever. 

In januari van dit jaar namen we het zuidelijke deel van de nieuwe verbindingsweg - tussen complex Zwijndrecht en de Blancefloerlaan - al in gebruik. Zo maakten we niet alleen de nieuwe P+R Linkeroever vlot bereikbaar vanuit de E17. We haalden ook heel wat sluipverkeer uit de woonkernen, zorgden voor meer verkeersveiligheid én voor een betere bereikbaarheid van de E17.

Vrijdagavond 8 april nemen we het noordelijke deel van de nieuwe verbindingsweg - tussen complex Waaslandhaven-Oost en de Blancefloerlaan/N70 - in gebruik. 

2022-03-04-kluifrotonde-foto-34.jpg  
Momenteel is de verbindingsweg langs de E34 nog een werfzone. Vanaf vrijdagavond 8 april rijd je hier van en naar Linkeroever, Zwijndrecht, Burcht én P+R Linkeroever.

Vlotter van en naar de E34 voor Zwijndrecht, Burcht en Linkeroever

Dit nieuwe deel van de verbindingsweg maakt het voor inwoners en bezoekers van Zwijndrecht en Burcht heel wat vlotter om van en naar de E34 te rijden. Rijd je van of naar de E34? Dan moet je vanuit Zwijndrecht en Burcht niet meer omrijden via Linkeroever of de keerbrug in Kruibeke én vermijd je de files op de snelweg.

Ook voor de inwoners en bezoekers van Linkeroever zorgt deze verbindingsweg voor een vlotte ontsluiting van en naar de snelweg. Sinds januari al van en naar de E17. Vanaf vrijdagavond 8 april ook van en naar de E34. 

routesmijlpaalb-04.jpg  
Vanaf 8 april rijd je ook van Linkeroever, Zwijndrecht en Burcht naar de E34 via de nieuwe verbindingsweg.

routesmijlpaalb-05.jpg  
Ook van de E34 naar Linkeroever, Zwijndrecht en Burcht rijd je vanaf 8 april via de nieuwe verbindingsweg.

P+R Linkeroever vlotter bereikbaar vanuit de E34

Dankzij dit deel van de nieuwe verbindingsweg kan je de nieuwe P+R Linkeroever ook vlot vanuit de E34 bereiken. Je verlaat aan Waaslandhaven-Oost de snelweg en bereikt het parkeergebouw via deze nieuwe weg. Verkeer van de E34 hoeft hierdoor niet meer door de woonkern van Linkeroever en de lage-emissiezone te rijden om op de P+R te parkeren.

routesmijlpaalb-02.jpg
Vanaf vrijdagavond 8 april rijd je ook van de E34 vlot naar P+R Linkeroever en terug.

Betere mobiliteit en leefbaarheid voor Zwijndrecht en Linkeroever

De komende maanden en jaren zetten we nog grote stappen om de leefbaarheid en mobiliteit van Zwijndrecht en Linkeroever te verbeteren. 

We bouwen verder aan de geluidsbermen en -schermen die de overlast van de snelweg drastisch zullen verminderen. Ecologische verbindingen over en onder de snelwegen zorgen niet alleen voor een enorme uitbreiding van de leefwereld van de dieren, maar we maken het ook voor de mens eenvoudiger om van de stillere natuur te genieten. We realiseren 18ha extra groen ter hoogte van Antwerpen-West en daar waar er voor de werken tijdelijk groen moest verdwijnen zorgen we voor een ecologisch waardevolle en diverse heraanplanting. Meer dan 16 kilometer aan nieuwe en vernieuwde fietsverbindingen maken fietsen meer dan ooit een volwaardig alternatief voor de wagen. 

Gerelateerd nieuws