Render oosterweel

Nieuwe rijbaan E17 richting Antwerpen in gebruik vanaf 30 oktober

Meer over

In de nacht van vrijdag 29 op zaterdag 30 oktober nemen we de nieuwe E17 richting Antwerpen in gebruik. De afgelopen maanden werd de rijbaan tussen Zwijndrecht en Antwerpen-West volledig vernieuwd. Vanaf zaterdagochtend rijd je hier over drie rijstroken op de nieuwe rijbaan. Tot eind november vernieuwen we hier ook nog een deel van de middenberm.

Een jaar geleden startten we met de volledige vernieuwing van de E17 tussen complex Zwijndrecht en het knooppunt Antwerpen-West (E17 x R1). In een eerste fase vernieuwden we de rijbaan richting Gent. In mei 2021 werd die nieuwe rijbaan in gebruik genomen en ging de vernieuwing van de E17 richting Antwerpen van start. Je rijdt hier momenteel in beide rijrichtingen over de nieuwe rijbaan richting Gent. 

Vanaf zaterdag 30 oktober nemen we hier ook de nieuwe rijbaan richting Antwerpen in gebruik

1920_21-09-28-e17-zwijndrecht-foto-6.jpg

De rijbaan richting Antwerpen wordt afgewerkt. In de nacht van 29 op 30 oktober nemen we deze in gebruik.

Fasewissel in de nacht van 29 op 30 oktober

Richting Antwerpen:

  • 21u - 01u: Je rijdt over één rijstrook op de rijbaan richting Gent;
  • 01u - 08u: Je rijdt over één rijstrook op de nieuwe rijbaan richting Antwerpen;
  • Vanaf 08u: Drie rijstroken beschikbaar richting Antwerpen. De linkse rijstrook is nog versmald en hier zal een tonnagebeperking van +3.5 ton gelden.

Richting Gent:

  • 21u - 00u30: De omleidingsweg van de E34 naar de E17 sluit tijdelijk rechtstreeks aan op de E17. Afrit naar Zwijndrecht afgesloten. Omleiding via de keerbrug in Kruibeke;
  • 21u - 03u: Oprit Zwijndrecht richting Gent afgesloten. We leiden om via de Pastoor Coplaan, Dorpstraat, Kruibeeksesteenweg, Krijgsbaan en oprit 16 Kruibeke;
  • 21u - 08u: Je rijdt over één rijstrook op de rijbaan richting Gent.
  • Vanaf 8u: Drie versmalde rijstroken beschikbaar.

1920_omleidinge1729oktober2021-01.jpg

In de nacht van 29 op 30 oktober sluiten we in Zwijndrecht de oprit richting Gent en de uitrit voor verkeer komende van de E34 tijdelijk af. De afgesloten oprit richting Gent leiden we om via de Pastoor Coplaan, Dorpstraat, Heirbaan, Kruibeeksesteenweg, Krijgsbaan en oprit 16 in Kruibeke. De afgesloten uitrit voor verkeer van de E34 naar Zwijndrecht leiden we om via de keerbrug in Kruibeke. 

Vernieuwing middenberm tot eind november

Tussen 30 oktober en eind november vernieuwen we in deze zone nog een deel van de middenberm. Wanneer deze werken zijn afgerond wordt het voor verkeer van de E34 naar de E17 terug mogelijk om rechtstreeks aan te sluiten op de E17 net voorbij Antwerpen-West. De route via de oprit in Zwijndrecht is vanaf dan verleden tijd. Ook zullen alle rijstroken tussen Antwerpen-West en Kruibeke vanaf eind november terug hun volwaardige breedte krijgen.

In de richting van Gent wordt de afrit in Zwijndrecht eind november ook terug afgesloten voor het afwerken van de zuidelijke verbindingsweg. Je rijdt dan zowel van de Kennedytunnel, als van de E34 om via de keerbrug in Kruibeke tot wanneer we in april de noordelijke verbindingsweg in gebruik nemen.

Langs de rijbaan richting Antwerpen starten we in januari met de bouw van de geluidsschermen tussen complex Zwijndrecht en Antwerpen-West.

Gerelateerd nieuws