Render oosterweel

Nieuwe oprit Linkeroever opent 17 november

Meer over

  • Sluit aan op de Parallelweg tussen P+R Linkeroever en het kruispunt met oprit Zwijndrecht (E17) 
  • Zorgt voor de verbinding met de Kennedytunnel voor Linkeroever, Zwijndrecht en Burcht 

In de nacht van vrijdag 17 op zaterdag 18 november nemen we de nieuwe oprit 6 Linkeroever in gebruik. Met de ingebruikname komt er een einde aan de omleiding via de keerbrug in Kruibeke, en dat is goed nieuws voor de inwoners van Linkeroever, Zwijndrecht en Burcht. Zij moesten sinds mei, toen de oude oprit Linkeroever werd afgesloten, omrijden via deze brug. De komende maanden werken we met de nieuwe afrit Linkeroever en de uitrit van de Kennedytunnel naar de E34 (Zelzate) het laatste deel van het nieuwe knooppunt Antwerpen-West (E17 x R1) verder af.

opritlinkeroevergaatopen.jpg

Sinds mei nemen we in verschillende fases het nieuwe knooppunt Antwerpen-West in gebruik. Eén van de gevolgen van het openstellen van de nieuwe snelwegen richting Kennedytunnel, was dat de oude oprit Linkeroever niet langer kon openblijven. Tijdens de bouw van de nieuwe oprit leiden we sindsdien het verkeer van Linkeroever en Zwijndrecht naar de Kennedytunnel om via de E17 en de keerbrug in Kruibeke. Aan die omleiding komt nu een einde. 

Vrijdagavond 17 november – rond middernacht – nemen we de nieuwe oprit Linkeroever in gebruik.

kruispuntnieuweopritlinkeroeverinaanbouw2-01.jpg

Vlotter naar de Kennedytunnel vanuit Linkeroever, Zwijndrecht en Burcht 

De nieuwe oprit sluit vlakbij P+R Linkeroever aan op de Parallelweg. Zo vervangt deze niet alleen de oude oprit 6 Linkeroever, maar ook oprit 17 Zwijndrecht die al enkele jaren geleden werd afgesloten. Dankzij de nieuwe oprit wordt de Kennedytunnel weer vlotter bereikbaar voor verkeer vanuit Linkeroever, Zwijndrecht en Burcht. De tijdelijke keerbrug aan Kruibeke sluit vanaf 27 november en halen we in december weer weg.

In het voorjaar van 2024 verhuist ook de afrit Linkeroever naar de Parallelweg. De oude locatie van de op- en afrit Linkeroever zal nadien transformeren tot een groene zone die aansluit op het nieuwe Katwilgbos aan het knooppunt Antwerpen-West. Een nieuw fietspad zal hier de verbinding maken met het Ringfietspad dat we doortrekken van de Kennedytunnel naar de nieuwe Scheldetunnel. De komende maanden werken we de laatste delen van de Parallelweg verder af, zodat we deze ook volgend voorjaar volledig in gebruik kunnen nemen.

Bekijk hier de locatie van de nieuwe op- en afrit Linkeroever 

Bekijk hier hoe we de oude op- en afrit Linkeroever transformeren tot groene zone 

videonieuweknooppuntenlinkeroever.jpg

Gerelateerd nieuws