Render oosterweel

Middenberm kruispunt Ten Eekhovelei - Bisschoppenhoflaan afgesloten

Meer over

De middenberm van het kruispunt Ten Eekhovelei – Bisschoppenhoflaan wordt afgesloten tot het einde van dit jaar. Vanuit de Ten Eekhovelei kan je niet oversteken naar de Bisschoppenhoflaan om richting Antwerpen te rijden. Rijd je op de Bisschoppenhoflaan richting Antwerpen, dan kan je niet meer naar de Ten Eekhovelei afslaan. Voor fietsers en voetgangers blijft de middenberm wel geopend.  

2mrt-zoominkruispuntmiddenbermtehxbhl-tekengebied1.png

Waarom sluiten we de middenberm op deze plek? 

Eind februari verschoven we de rijstroken op de Bisschoppenhoflaan, ter hoogte van het kruispunt met de Ten Eekhovelei. Deze aanpassing creëert extra wachttijd en onveilige situaties op de afrit Deurne bij kruispunt Sportpaleis. Door de middenberm af te sluiten op het kruispunt van de Bisschoppenhoflaan met de Ten Eekhovelei en de Van der Delftstraat zal deze situatie verbeteren. Deze aanpassing op het kruispunt blijft zo tot einde 2023. 

De afsluiting gebeurt zo snel mogelijk Ter voorbereiding moeten onder andere de verkeerslichten aangepast worden en omleidingen gesignaleerd worden. Daarom kunnen we nog geen concrete startdatum meedelen. 

Hoe kan ik nog rijden? 

Via de Bisschoppenhoflaan, komende van de R1 of Antwerpen, kan je nog steeds richting de Ten Eekhovelei rijden. Vanuit de Ten Eekhovelei kan je enkel nog naar rechts op de Bisschoppenhoflaan afslaan, richting Wijnegem. Rijd je op de Bisschoppenhoflaan richting Antwerpen, dan kan je alleen nog rechtdoor rijden richting kruispunt Sportpaleis.

2mrt-kruispuntmiddenbermtehxbhl-tekengebied1.png

Gerelateerd nieuws