Render oosterweel

Hinder Bisschoppenhoflaan Deurne in januari en februari

Tijdens de eerste twee maanden van 2024 is er verkeershinder op de Bisschoppenhoflaan ter hoogte van de Schijnpoortweg. Vanaf 8 januari zullen er door werken aan de middenberm in plaats van drie rijstroken slechts twee rijstroken ter beschikking zijn in elke rijrichting. Ook ter hoogte van de Van Cortbeemdelei zijn er minder rijstroken ter beschikking. 

De doorstroming van het verkeer ter hoogte van het kruispunt Schijnpoortweg (Sportpaleis) zal hierdoor ernstig gehinderd zijn vanaf maandag 8 januari tot midden februari. We vragen om de omgeving zoveel als mogelijk te vermijden. 

medium-dronebeeldschijnpoortsportpaleisflywel15-12-20239.jpg

Op de Bisschoppenhoflaan ter hoogte van het kruispunt Schijnpoortweg (Sportpaleis) zijn er plaatselijk minder rijstroken beschikbaar. 

  • Richting Wijnegem: twee rijstroken beschikbaar. We verwachten hier geen grote hinder. 
  • Richting Antwerpen: twee rijstroken beschikbaar. Het verkeer richting Noordersingel en oprit R1 moet hier tijdelijk over één rijstrook. Een tweede rijstrook is voorzien voor verkeer richting Gabriël Theunisbrug. We verwachten tijdens de ochtend- en avondspits vertraging en file. 

Ter hoogte van de Van Cortbeemdelei is er vanaf februari slechts één rijstrook ter beschikking in beide richtingen. We verwachten weinig hinder als gevolg van deze vermindering. 

  • Richting Wijnegem: 1 rijstrook ter beschikking gedurende twee weken. 
  • Richting Antwerpen: 1 rijstrook ter beschikking gedurende twee maanden. 

We raden autobestuurders tijdens de ochtend- en avondspits aan om de omgeving te vermijden of tijdig te vertrekken, of mogelijke alternatieven te bekijken via www.slimnaarantwerpen.be. 

Ondergrondse werken ter voorbereiding 

Sinds de zomer van 2022 verlegt Lantis, de bouwheer van de Oosterweelverbinding, nutsleidingen in de omgeving van het Sportpaleis in Deurne. Die werken zijn nodig ter voorbereiding van de Oosterweelwerken. In 2024 gaan de voorbereidende werken aan de Bisschoppenhoflaan de laatste fasen in. 

Omgeving Deurne Schijnpoort transformeert door Oosterweelwerken 

De omgeving van Deurne Schijnpoort ondergaat de komende jaren een grote metamorfose. De Antwerpse Ring zoals we die vandaag kennen verdwijnt. Het Viaduct van Merksem breken we af en vervangen we door een diepe sleuf. 

Om het verkeer bij het Sportpaleis soepeler te laten verlopen, plannen we de constructie van een compleet nieuw aansluitingscomplex ten zuiden van Schijnpoort. Dit complex zal voorzien zijn van op- en afritten in alle rijrichtingen. Je zal vanaf hier de Ring kunnen oprijden zowel naar het zuiden, richting Brussel, als naar het noorden, richting Nederland. Bovendien zal de nieuwe Ring onder de Schijnpoortweg doorlopen, waardoor er een overkapping ontstaat bij het Sportpaleis. Deze overkapping zal veilige routes bieden voor fietsers en voetgangers, en een vlottere doorgang mogelijk maken voor het openbaar vervoer.