Render oosterweel

Eerste wanden voor verdiepte Ring en Kanaaltunnels in de grond in Merksem

Maandag 19 september starten we met de bouw van de wanden van de verdiepte Ring en Kanaaltunnels  ter hoogte van het complex Merksem op de Groenendaallaan. De oostelijke wanden van de toekomstige Ring gaan er nu al de grond in omdat de zone de komende jaren moeilijk bereikbaar zal zijn door aanleg van de Bypass.

We zullen gedurende vijf maanden in de noordelijke lus (kant McDonald’s) en de zuidelijke lus (kant Colruyt) van het complex Merksem werkzaam zijn voor een totale lengte van 500 meter wand. 

22-08-08-knp-groenendaallaan-r1-noord-foto-5.jpg

Bentonietcentrale in noordelijke lus 

We gebuiken bentoniet om de wanden waterdicht te maken. Bentoniet is een natuurlijke kleistof met deeltjes die zo klein zijn dat ze de grond waterdicht kunnen maken. Het wordt aangeleverd in korrels en ter plaatse vermengd met water in een bentonietcentrale. De centrale wordt vanaf 12 september in de voormalige noordelijke lus van complex Merksem opgetrokken en is operationeel tegen 19 september. 

Lange werkdagen 

Doordat de werking van de bentonietcentrale en de bouw van de ondergrondse wanden weinig overlast bezorgen, zullen we de komende maanden flink doorwerken. De aannemer werkt zo veel als mogelijk met twee ploegen, op weekdagen tussen 6 uur ’s morgens en 22 uur ’s avonds.