Render oosterweel

E34 hele weekend afgesloten voor afbraak oude brug in Waaslandhaven-Oost

Meer over

Tijdens het weekend van 19 tot 22 februari wordt de E34 in Waaslandhaven-Oost volledig afgesloten. Rinkoniên – het aannemersconsortium dat de Oosterweelwerken op Linkeroever uitvoert – breekt dan de oude brug boven de snelweg af. Om de hinder beperkt te houden, gebeurt dat tijdens het weekend.

Vanaf vrijdagavond 19/02, 22.30u tot maandagochtend 22/02, 05u, worden oprit 8 Waaslandhaven-Oost en de E34 ter hoogte van dit complex volledig afgesloten. De aannemer breekt in dat weekend de brug van de oude oprit af:

  • Voor verkeer richting Antwerpen loopt de omleiding heel lokaal via de (tijdelijk opengestelde) afrit komende van Zelzate, de kluifrotonde en de nieuwe oprit naar Antwerpen.
  • Verkeer richting Zelzate verlaat aan Waaslandhaven-Oost de snelweg en kan via de Keetberglaan, Steenlandlaan en complex 10 Waaslandhaven-Zuid terug de E34 oprijden.
  • De omleiding voor de afgesloten oprit 8 Waaslandhaven-Oost loopt eveneens via de Keetberglaan, Steenlandlaan en complex 10 Waaslandhaven-Zuid.

Om de veiligheid en doorstroming van die omleiding te verbeteren worden ook hier enkele verbindingen afgesloten:

  • oprit 7 Sint-Anna Linkeroever richting E34. De omleiding loopt via de R1, E17 en de keerbrug in Kruibeke;
  • de Canadastraat ter hoogte van het kruispunt met de Keetberglaan. Verkeer rijdt hier om via de Kwarikweg;
  • de Keetberglaan tussen het laatste rondpunt en het kruispunt met de op- en afrit Waaslandhaven-Oost en Canadastraat;
  • de verbinding tussen de Keetberglaan en complex 9 Melsele.

Geluidshinder in de omgeving mogelijk

Om de afbraakwerken in één weekend klaar te hebben, werkt de aannemer dag en nacht.

Hij zal er alles aan doen om de hinder te beperken. Het gaat echter om afbraakwerken en deze kunnen dan ook geluidshinder met zich meebrengen. We begrijpen dat dit storend kan zijn en verontschuldigen ons alvast op voorhand.

Gerelateerd nieuws