Render oosterweel

Bouw geluidsschermen R1 Linkeroever start 15 september

Meer over

Op donderdag 15 september starten we ter hoogte van de Blancefloerlaan op Linkeroever met de bouw van geluidsschermen langs de R1. De houten geluidsschermen zijn een deel van de geluidswand die ook Linkeroever zal afschermen van de snelwegen. Om deze werken veilig te kunnen uitvoeren wordt de Katwilgweg lokaal geknipt. In deze fase starten we ook met de aanleg van de nieuwe berm en daarvoor sluiten we afrit 7 Sint-Anna Linkeroever. 

Tussen de twee grote knooppunten Antwerpen-West (E17 x R1) en Sint-Anna Linkeroever (E34 x R1) werd de R1 al volledig vernieuwd. Langs de zijde van Zwijndrecht/P+R Linkeroever plaatsten we vorig jaar glazen geluidsschermen van 8,5 meter hoog. Vanaf 15 september starten we ook aan de overzijde - de kant van Linkeroever - met de bouw van zo'n 500 meter aan geluidsschermen. Deze schermen werken we af met hout.

dronebeeld-pr-blancefloerlaan-flywel-01-07-2241.jpg  
 Aan de kant van Zwijndrecht/P+R Linkeroever staan sinds vorig jaar al glazen geluidsschermen langs de R1. Vanaf 15 september plaatsen we ook aan de overzijde geluidsschermen.

Katwilgweg lokaal volledig afgesloten voor alle verkeer

Om deze werken veilig te kunnen uitvoeren, wordt de Katwilgweg lokaal volledig afgesloten voor alle verkeer. De impact hiervan is beperkt, omdat we kunnen omleiden via de vlakbij gelegen Waterwilgweg. Op de R1 nemen we de pechstrook in voor deze werken.

microsoftteams-image57.png

Afrit 7 Sint-Anna Linkeroever gaat definitief dicht

Op woensdagavond 14 september wordt de afrit 7 Sint-Anna Linkeroever uit dienst genomen. Linkeroever is vanaf dan vanaf de E17 bereikbaar via de afrit Zwijndrecht en de Verbindingsweg tot aan de Blancefloerlaan. Afrit 6 Linkeroever blijft geopend. Wie via de Antwerpse Ring en de Kennedytunnel komt, neemt deze afrit om naar Linkeroever te rijden.

De afrit 7 ligt in de weg van de geluidsschermen en -bermen die in deze zone komen. Naast het plaatsen van schermen start onze aannemer ook met de aanleg van de nieuwe berm die doorloopt langs het toekomstige verdiept aangelegde knooppunt Sint-Anna. Hier komt ook een fietssnelweg die zal aansluiten op de fietsbrug over het knooppunt Sint-Anna en op de fietserstunnel in de nieuwe Scheldetunnel.

afritsint-anna-02.jpg

 

Minder geluidsoverlast, betere bereikbaarheid

Met de Oosterweelwerken maken we het aangenamer om in de omgeving te wonen, werken en op bezoek te komen. Dat doen we onder andere door de snelwegen in te bedden met hoge geluidsschermen en groene geluidsbermen. Langs het knooppunt Antwerpen-West komt een groene zone van liefst 18 ha. En het Ringfietspad wordt doorgetrokken van de Kennedytunnel, over de R1 en parallel met de snelwegen tot aan de fietskoker van de Scheldetunnel. 

Bekijk hier het toekomstbeeld

Gerelateerd nieuws