Render oosterweel

Antwerpen gaststad voor World Tunnel Congress in 2027

In 2027 zal Antwerpen gaststad zijn voor het World Tunnel Congress (WTC). Nooit eerder werd dit prominente internationale congres in België georganiseerd. Dat ons land binnen drie jaar wel aan de beurt is, werd zopas beslist op World Tunnel Congress 2024 in het Chinese Shenzhen.

De Belgische Tunnelvereniging (ABTUS-BVOTS), lid van de International Tunnelling and Underground Space Association (ITA), is de hoofdorganisator van dit evenement.

Hoe de Antwerpse kandidatuur kracht werd bijgezet? Met onder andere deze video!

Het WTC 2027, dat van 23 tot 29 april 2027 zal plaatsvinden in Antwerpen, is een toonaangevend evenement op het gebied van tunnelbouw, ondergrondse bouw en -technologie, waar professionals uit de hele wereld samenkomen om kennis uit te wisselen, innovaties te presenteren en de toekomst van de tunnelindustrie te bespreken. Het evenement trekt deskundigen, onderzoekers, beleidsmakers en bedrijven uit verschillende sectoren aan, waaronder civiele techniek, bouw, transport en infrastructuur.

De keuze voor Antwerpen als gaststad voor het WTC 2027 onderstreept de belangrijke rol die ons land speelt in de internationale tunnelindustrie, met zijn indrukwekkende infrastructuurprojecten en expertise op het gebied van tunnel- en ondergrondse bouw. Belgische ondergrondse projecten zullen bijzondere nadruk krijgen tijdens het congres, waarmee de voortdurende innovatie en ontwikkeling op dit gebied in België worden benadrukt.

Arnold Dix, ITA president, verklaarde met groot enthousiasme: “Ik kijk ernaar uit om deel te nemen aan het congres in Antwerpen. De ondergrondse infrastructuur van België wordt gekenmerkt door een mix van historisch erfgoed, moderne technologie, innovatieve techniek en cultureel belang. Ik ben ervan overtuigd dat dit evenement een waardevolle bijdrage zal leveren aan de verdere ontwikkeling voor ondergronds bouwen wereldwijd.”

“We zijn bijzonder blij met de keuze voor België”, zeggen Johan Mignon en Bart De Pauw namens ABTUS-BVOTS. “In 2027 zal het Oosterweelproject, met zijn verschillende tunnelcomplexen, in volle uitvoering zijn, wat zeker een troef is geweest in onze kandidatuur. Maar ook elders in ons land zijn er talrijke voorbeelden te vinden van ondergrondse infrastructuur die het onze regio de voorbije decennia mogelijk heeft gemaakt om te ontwikkelen tot een welvarende en bloeiende regio.”