Render oosterweel

Afwerken trambaan Blancefloerlaan in week van 2 tot 5 november

Meer over

In de week van 2 tot 5 november werken we de trambaan op de Blancefloerlaan af. Deze 'finishing touch' houdt in dat we de betonbaan in beide richtingen impregneren. Dat maakt het beton water- en vuilafstotend en zorgt er dus voor dat het langer meegaat. Door herstellingswerken van AWV aan de N70 in Zwijndrecht is de Blancefloerlaan in deze periode verkeersluw. De hinder van deze werken is dus heel beperkt.

De afgelopen jaren vernieuwden we de trambaan op de Blancefloerlaan tussen de Verbrandendijk en de brug over de snelweg. Ondertussen is deze al volledig in gebruik door de trams en bussen van De Lijn. Om de trambaan volledig af te werken gaan we die in de week van 2 tot 5 november nog impregneren. 

Bij impregneren wordt een nagenoeg onzichtbare laag aangebracht op het beton van de trambaan. Deze trekt vervolgens in het beton in, waardoor deze water- en vuilafstotend wordt. Dat verlengt de levensduur van de trambaan.

We maken van deze periode ook gebruik om de nieuwe tramhalte ter hoogte van het parkeergebouw verder af te werken.

1920_dronebeeld-pr-blancefloerlaan-flywel-29-09-20207.jpg

Ter hoogte van de nieuwe P+R Linkeroever vernieuwden we de trambaan volledig. Tussen 2 en 5 november wordt deze nog geïmpregneerd.

Werken in twee fases, hinder blijft beperkt

De werken aan de trambaan verlopen in twee fases. Iedere fase duurt ongeveer één werkdag. Het gaat om heel weersgevoelige werken.

De hinder van deze werken is heel beperkt. Door onderhoudswerken aan de N70 in Zwijndrecht van het Agentschap Wegen en Verkeer is de Blancefloerlaan in deze periode verkeersluw. Dit heeft ook een impact op het tram- en busvervoer van De Lijn.

Verkeer richting Zwijndrecht rijdt gewoon over de reeds volledig vernieuwde rijbaan van de Blancefloerlaan en ondervindt geen hinder van deze werken.

Fase 1: Impregneren rijrichting Zwijndrecht (2 of 3 november)

  • Rijd je richting Antwerpen, dan blijft de situatie onverandert.
    • Enkel verkeer uit de Dwarslaan of verkeer dat uit Zwijndrecht komt en richting Antwerpen wil draaien, kan geen gebruik maken van de huidige doorsteek naar de trambaan. Zij rijden tot op het 'dambord' van de tram en keren dus enkele meter verder.
    • Verkeer dat van de Verbrandendijk naar de Dwarslaan wil rijden rijdt tot aan het kruispunt aan op- en afrit 6 Linkeroever en keert daar terug richting Zwijndrecht.

Fase 2: Impregneren rijrichting Antwerpen (4of 5 november)

  • Rijd je richting Antwerpen, dan rijd je over de trambaan op het stuk richting Zwijndrecht. Je kan de huidige doorsteek naar de nieuwe Blancefloerlaan niet gebruiken, maar maakt gebruik van een tijdelijke doorsteek aan de overzijde van de brug over de snelweg;
  • Verkeer naar FC Turksport, Denys en werfzone 't Zand wordt lokaal omgeleid via de toekomstige op- en afrit van de verbindingsweg aan de Blancefloerlaan richting Zwijndrecht. Zij kunnen via de verbindingsweg rond het parkeergebouw rijden en zo hun bestemming bereiken. 

1920_210901-blancefloer-impregneren-05.jpg

Wanneer je richting Antwerpen tijdens de tweede fase van deze werken op de trambaan richting Zwijndrecht rijdt, kan je geen gebruik maken van de huidige doorsteek naar de vernieuwde Blancefloerlaan. Je steekt via de trambaan de brug van de snelweg over om vervolgens via een tijdelijke doorsteek naar de Blancefloerlaan te rijden.

Gerelateerd nieuws