Render oosterweel

Aanleg TOP in knooppunt Antwerpen-Noord start op 12 februari

Op maandag 12 februari starten we in het knooppunt Antwerpen-Noord (A12 x R1) met de aanleg van een TOP. Dat staat voor 'Tijdelijke OpslagPlaats'. In deze TOP slaan we gronden en materialen op.

In het knooppunt Antwerpen-Noord richten we een TOP in voor de opslag van gronden en materialen.
In het knooppunt Antwerpen-Noord richten we een TOP in voor de opslag van gronden en materialen.

De Oosterweelwerken vinden plaats in een stedelijke omgeving, met weinig ruimte om de werken uit te voeren. Die ruimte is echter broodnodig voor de opslag van gronden en materialen. Daarom richten we in het knooppunt Antwerpen-Noord vanaf maandag 12 februari een TOP - tijdelijke opslagplaats - in. Het knooppunt is de ideale locatie voor zo'n TOP. Het is eenvoudig te bereiken via de snelwegen, heeft geen directe omwonenden en kan vlot aansluiten op het netwerk van werfwegen. Hierdoor is de impact op de omgeving en de (snel)wegen beperkt.

We starten met het vrijmaken van deze zone door het groen te verwijderen en het inrichten van deze TOP. Later wordt er nog een tijdelijke brug over de aansluiting van de A12 naar de R1 gelegd, zodat we geen kruising tussen werf- en snelwegverkeer hebben.

Verlaagde maximumsnelheid mildert impact TOP

Om de impact van deze TOP te milderen, wordt de maximum snelheid richting Antwerpen verlaagd. Vanaf de nacht van dinsdag 20 op woensdag 21 februari geldt op de A12 vanaf net voorbij Ekeren en op de E19 vanaf Kleine Bareel een maximum snelheid van 100km per uur.