Heraanleg stuk fietssnelweg 107 aan Hoogveld

Een aannemer in opdracht van Lantis start in maart met de heraanleg van het stuk fietssnelweg F107 naast de E313 aan Hoogveld, tussen Ruggeveldbrug en de aansluiting met de R11 richting Mortsel. Het fietspad is daar nu te smal voor fietsers om elkaar comfortabel te kruisen en zal daarom 3,5 meter breed worden gemaakt. Dat maakt de verbinding hier veiliger en vlotter voor tweewielers. De werken zullen een tweetal maanden duren, waarna fietsverkeer weer veilig van en naar Antwerpen kan.

Inzet op veilige fietsinfrastructuur

Met deze ingrepen blijft Lantis verder inzetten op de aanleg van veilige en vlotte fietsverbindingen in de ruime regio rond Antwerpen. Met maar liefst 35 kilometer aan nieuwe fietspaden, fietsostrades en tal van nieuwe of tijdelijke fietsbruggen zorgt Lantis er in de toekomst voor dat pendelaars files kunnen vermijden en met de fiets vlot en veilig op hun bestemming geraken. 

Ook tijdens de werken verbetert Lantis de fietsinfrastructuur, aan de hand van tijdelijke fietspaden, -tunnels en -bruggen. 

Fietssnelweg F107 thv Hoogveld

Omleiding voor fietsers

Tijdens de duur van de werken zal het fietspad F107 afgesloten worden tussen Ruggeveldbrug en de aansluiting met de R11 richting Mortsel. Ook de fietstunnel onder de grote rotonde zal daarom afgesloten zijn.

Richting Antwerpen is er een omleiding voorzien langs de grote rotonde, waarna fietsers de Autolei (R11) volgen tot aan de Veldstraat. Vervolgens gaat het via de Veldstraat, de Boterlaarbaan en tot slot de Peter Benoitlaan waarna er terug kan aangesloten worden op de fietssnelweg.

Fietsers richting Wommelgem volgen de omleiding in omgekeerde richting. 

Gelijktijdig met deze werken leggen we ook een dubbelrichtingsfietspad aan in een stuk van de Ternesselei, vanaf de Draaiboomstraat tot de aansluiting met de Uilenbaan. Vanwege die werken is er een plaatselijke omleiding via de Immerseelstraat voorzien voor fietsers om zo tot aan het rondpunt te rijden. 

Meer info over de werken in de Draaiboomstraat/Ternesselei: https://www.oosterweelverbinding.be/lantis-verbetert-belangrijke-fietsverbinding-wommelgem